Tecuciul nu a fost nicicând atât de îndatorat

 

În tabăra social democrată din Tecuci  este agitaţie mare. Ce n-au reuşit să facă în patru ani vor să realizeze în două luni, cât a mai rămas până la alegeri.

„Mandatul unui primar e de patru ani”, răspund postacii primarului celor care le atrag atenţia că vor să îngraşe porcii în ajun. Aceasta chiar dacă tocmai au trecut patru ani.

 Este greu de înţeles care este rostul panourilor unde primarul mulţumeşte cadrelor medicale. Aceste panouri nu ar fi trebuit să fie cu faţa spre Spital, îndreptate spre cadrele medicale? De ce sunt îndreptate spre stradă? În plus, primarul în exerciţiu susţine că a comandat doar un panou. Noi am numărat două, se pare că a fost promoţie, la un banner comandat primeşti încă unul din partea casei.

Tecucenii nu au fost niciodată atât de îndatoraţi aşa cum sunt după patru ani de administraţie Hurdubae. Datoriile de la CUP le vom plăti în opt ani, dar pentru cele 300 de miliarde vom avea nevoie de 20 de ani. Timp suficient pentru ca toţi artizanii acestor datorii să plece care de pe unde a venit şi să ne lase să plătim singuri.

 

One thought on “Tecuciul nu a fost nicicând atât de îndatorat”

 1. Cum „zboară” peste jumătate de MILIARD din banii contribuabilor? Simplu! Din „vina” insectelor!

  Primăria Tecuci ne anunță că în perioada 9-15 iunie 2020, pe o durată de aproximativ 6 ore, începând cu ora 5.00, se vor efectua tratamente de combatere a insectelor zburătoare. Produsul nu este toxic pentru populație și albine, însă crescătorii de albine sunt sfătuiți să ia măsuri pentru evitarea eventualelor accidente. Pe perioadă de aplicare a tratamentului se recomandă evitarea expunerii pe domeniul public a copiilor, vârstnicilor, precum și a persoanelor cu afecțiuni respiratorii.
  Tratamentul va fi efectuat aerian în intravilanul municipiului.

  Primăria mai oferă date sumare despre produsul folosit și doza de aplicare: EXIT 100EC/CYPERMETHRIN 100 g/L EC.

  ‼️‼️Dar nu face nicio precizare despre firma executantă, achiziție, atribuire, sume.

  Accesând http://www.licitatie-publica.ro
  am găsit un anunț de atribuire al UAT Tecuci, „Dezinsectie aeriana impotriva insectelor care creeaza disconfort”, publicat la data de 11.05.2020, valoare 58.000 lei (580.000.000 lei vechi).
  Un alt anunț aparținând UAT Fetești, „ Pulverizare aeriana – dezinsecție împotriva insectelor transmițătoare de boli” îmi reține atenția asupra sumei cheltuite pentru același serviciu: 25.000 lei. Adică mai puțin de jumătate din suma cheltuită de administrația PSD-istă de la Tecuci.
  Comparativ, cele două orașe au:
  -Tecuci o suprafață de 86,76 km²
  -Fetești o suprafață de 101,2 km²
  Segmentul de populație este relativ identic. Feteștiul are 30200 locuitori, iar Tecuciul e pe-aproape (exceptând cifrele umflate artificial de administrație în funcție de interese).
  Cert este că la Tecuci astfel de servicii, ca de altfel toate serviciile, sunt la prețuri mai mult decât duble.

Comments are closed.

error: Content is protected !!