Judeţul Galaţi intră sub Cod Portocaliu de grindină, vijelii şi cantități însemnate de apă

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenţionări valabile începând de astăzi, 13 iunie, până marţi, 16 iunie.

Cod Galben

Interval de valabilitate: 13 iunie, ora 11 – 16 iunie, ora 10.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

În cursul săptămânii viitoare gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării.

Cod Portocaliu

Interval de valabilitate: 13 iunie, ora 15 – 14 iunie, ora 2.

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 13 iunie și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei, local în Muntenia și zonele de munte, vor fi perioade cu averse torențiale, grindină de dimensiuni medii și mari, vijelii, intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70…80 km/h) și frecvente descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp.