Poetul naţional a fost uitat la Tecuci

 

Tecuci, 15 iunie 2020. Astăzi, românii de pretutindeni marchează 131 de ani de la trecerea în eternitate a poetului Mihai Eminescu. 

În Planul activităţilor culturale din municipiul nostru, această zi era bifată cu sume aprobate de Consiliul local atât în dreptul Casei de cultură cât şi a Bibliotecii municipale.

Materialele de promovare, coroană de flori, spectacol în aer liber, erau trecute cu suma de 500 lei în dreptul Casei de cultură. Materiale de promovare şi premii, cu suma de 2.300 lei, erau trecute la Biblioteca municipală.

Astăzi, la ora 16, la statuia poetului Mihai Eminescu amplasată în Parcul central, nu era nici măcar o floare, care să ne arate că cele două instituţii de cultură şi-au amintit de această zi. Este ruşinos!

 

2 thoughts on “Poetul naţional a fost uitat la Tecuci

  1. Păi cei cei care mai făceau câte ceva au fost dați în șomaj tehnic,
    iar sinecuriștii pesediști detașați la primărie pe salarii babane.

  2. Cel putin monumentul inca dainuie si e curatenie in jurul lui. As spune ca e un lucru bun.
    Resursele alocate sarbatoririi evenimentului au fost utilizate in alte scopuri… din nou! Transparenta in utilizarea banilor publici inca se lasa asteptata. Dar daca nu schimbam nimic in sensul in care verificam public aceste cheltuieli, nimic nu va veni de la sine, dimpotriva. Iar, aceste lucruri depind de noi, de cum ne gospodarim orasul si nu de vreo ‘autoritate de la centru’.
    Cat despre flori si tribut aduse Poetului, orice elev, copil, licean ori tecucean putea sa il faca. Unii l-au facut, frumos, in mediul virtual reamintindu-ne semnificatia zilei.

Comments are closed.