Împrumutul de 300 miliarde de lei a fost blocat de autoritățile statului

 

Prefectura județului Galați a atacat hotărârea în contencios administrativ;  Consiliul local are, din nou, calitatea de pârât

Prefectura județului Galați a luat act de suspiciunile ce planează în jurul controversatei hotărâri de Consiliu local, din luna martie, prin care s-a aprobat contractarea unui împrumut de 300 miliarde de lei vechi, pe o perioadă de 20 de ani, și a atacat hotărârea în contencios administrativ.

La acea dată, proiectul a fost supus dezbaterii în condițiile în care chiar secretarul municipiului Tecuci a atras atenția că legea este încălcată, proiectul neavând avizele comisiilor de specialitate. Cu toate acestea, primarul Hurdubae a decis să supună dezbaterii acest proiect, adoptat, așa cum spuneam, cu votul majorității consilierilor PSD, la care s-au adăugat și voturile independentului, a unui consilier local PMP, dar și a consilierului UNPR.

Lucian Costin, președintele PNL Tecuci: „Am avut dreptate și am atras atenția cu privire la acest proiect, asupra căruia planează mari suspiciuni de ilegalitate, comise chiar de cei care trebuie să respecte legea. Este timpul ca primarul Hurdubae și acoliții săi să înțeleagă că nu mai pot face ce vor. Trebuie să respecte legea și pe tecuceni. În plus, nu poți angaja împrumuturi exorbitante fără să-i întrebi pe concetățenii tăi dacă sunt, sau nu, de acord, punându-i în fața faptului împlinit”.

 

One thought on “Împrumutul de 300 miliarde de lei a fost blocat de autoritățile statului

  1. Există suspiciunea rezonabilă ce ,,cei care trebuie să respecte legea”
    și au votat aprobarea respectivului împrumut au fost cointeresați (vezi cazul
    consilierei PMP). În aceste condiții trebuiau să se sesizeze și alte instituții
    ale statului. Are dreptate dl. Orban, după alegerile generale instutțiile statului
    trebuiesc reformate. Ele trebuie să fie în slujba populației nu anexe ale PSD-ului.

Comments are closed.