Tecuci: Manipuare grobiană pe tema COVID

 

Din patru în patru ani, la Tecuci apare câte un blog, bloguleţ, ceva cu pretenţii de ziar online, care poartă marca PSD. Apare înainte de alegeri şi dispare după, ca o cometă.

„În plină pandemie, pe un trend descendent din cauza proastelor măsuri luate, cu restricții majore pentru toți românii, PNL trimite emisari să dreagă busuiocul”, scrie bloguleţul pesediştilor tecuceni.

Grobianism jurnalistic: „Pe un trend descendent din cauza proastelor măsuri luate.” Da, aţi citit bine. Conform publicaţiei, dacă pandemia ar fi pe un trend ascendent, ar fi din cauza bunelor măsuri luate.

România se afla pe un trend descendent, dar din cauza bunelor măsuri luate. Apoi şi-a băgat coada PSD, iar CCR a declarat neconstituţionale carantina şi izolarea.

Dacă există cineva care încearcă să dreagă busuiocul la această oră, acesta este PSD. De o săptămână se chinuie să aprobe în Parlament o lege care să acopere vidul legislativ rămas prin decizia CCR.

Din păcate, cazurile de coronavirus se află pe un trend ascendent şi nu descendent aşa cum afirma publicaţia. Tot din păcate, ne aflăm pe acest trend datorită măsurilor populiste adoptate cu sprijinul PSD.

Un alt aspect este cel al negării existenţei virusului. De la începutul pandemiei au existat doar două recomandări ale administraţiei PSD din Tecuci, recomandări privitoare la purtatul măştii. Însă aceste recomandări nu au fost luate în serios.

Primarul municipiului s-a ferit să iasă public pentru a declara că virusul există, iar din această cauză există o parte a populaţiei tecucene care nu crede în existenţa coronavirusului. Persoanele care nu pot fi ţinute în carantină sau izolare, precum şi cele care nu cred în existenţa virusului, sunt factori de risc pentru persoanele sănătoase.

Mâine, în Senat se va dezbate legea care trebuie să stabilească ce se întâmplă cu persoanele infectate sau asupra cărora există suspiciuni. Abia mâine vom vedea ce va decide PSD, dacă aceste persoane vor avea voie să circule cum le taie capul printre persoanele sănătoase. Amenzile nu sunt de ajuns, fiindcă, aşa cum s-a văzut, acestea pot fi anulate, iar persoanele infectate care nu au scrupule în a-i infecta pe alţii nu se sperie nici măcar de amenzi.

Păstraţi distanţa socială, purtaţi mască, evitaţi locurile aglomerate, spălaţi-vă des pe mâini! Fiţi responsabili!

 

N.R.  Ascendent = care urcă; descendent = care coboară.