CUP Tecuci are un nou manager. Suspiciuni privind situaţia economică a societăţii

 

Prin Hotărârea nr. 173 din 27 septembrie 2018 a Consiliului local Tecuci, în funcţia de director general al Companiei de Utilităţi Publice a fost numită Daniela Carleta Bostan. Prin Hotărârea nr. 72 din 8 iulie 2020, Consiliul local Tecuci este de acord cu demisia Danielei Carleta Bostan din funcţia de director general CUP.

Prin Hotărârea nr. 73 din 8 iulie 2020 a Consiliului local Tecuci, în funcţia de director general CUP a fost numit Silviu Paladi, preşedintele ALDE Tecuci.

Pentru şedinţa din 8 iulie a Consiliului local, consilierul Vasile Diaconu, în calitate de preşedinte al Comisiei de specialitate nr. 1, a solicitat o informare privind situaţia economică însoţită de ultima balanţă a societăţii CUP Tecuci.

„Nu am primit nici un fel de informare. Nu este normal ca un manager la o societate, numit de Consiliul local, la încheierea mandatului, chiar prin demisie, să nu vină să prezinte cum lasă societatea, pentru a şti şi următorul manager de unde ia această societate. În mod intenţionat, datorită problemelor financiare mari pe care le are CUP-ul, Consiliul local nu este informat asupra situaţiei economice a acestei societăţi, deşi Consiliul local este cel care răspunde pentru activitatea acestei societăţi”, a spus consilierul local Vasile Diaconu.  

În urmă cu un an, mai precis la data de 31 mai 2019, CUP Tecuci înregistra pierderi de 558.848 lei pe primele cinci luni ale anului. Aceasta cu toate că, la Tecuci, administraţia PSD a mărit taxa de salubrizare chiar şi de patru ori.

 

One thought on “CUP Tecuci are un nou manager. Suspiciuni privind situaţia economică a societăţii”

  1. Nu trebuie să surprindă pierderile. C.U.P.-ul încasa taxa de salubritate doar de la 19000 de locuitori, pe când Hurdubae a calculat-o la 44.000 de locuitori. O mare vino o au și consilierii care au aprobat așa ceva, când ei știau forte bine că în Tecuci nu sunt 44.000 de persoane plătitoare. Surse din primărie susțin că s-a acceptat această cifră pentru a se putea face angajări (se știe că angajările la Primărie se fac în funcție de nr. de locuitori ai orașului).

Comments are closed.

error: Content is protected !!