Disperarea îşi spune cuvântul prin vocea primarului: Mitică Hulea numit consilier local contrar legii şi împotriva voinţei lui

 

Disperat că au început să îl ajungă marile „realizări” din urmă, primarul în exerciţiu vine în faţa tecucenilor cu jumătate de adevăr. Tactica jumătăţilor de adevăr, cu care PSD a câştigat fotoliul de primar la Tecuci, constă în a spune doar jumătate din ceea ce s-a întâmplat, lucru care, în cele din urmă, constituie de fapt o minciună.

Chiar dacă opinia publică ştie că Mitică Hulea a fost numit consilier local, în data de 8 iulie, împotriva voinţei sale, Hurdubae afirmă contrariul. În sprijinul afirmaţiilor sale, primarul prezintă o cerere înregistrată în data de 1 iulie 2020 prin care Mitică Hulea solicită să fie numit în funcţia de consilier în Consiliul local Tecuci.

 Hurdubae omite, cu bună ştiinţă, să prezinte tecucenilor cererea din 6 iulie 2020 prin care Mitică Hulea solicită retragerea proiectului privind numirea sa în funcţia de consilier local. Hurdubae omite, tot cu bună ştiinţă, să prezinte tecucenilor adresa primită de la Evidenţa Populaţiei Tecuci în care se specifică faptul că Mitică Hulea nu mai domiciliază în Tecuci, ci în comuna Poiana.

Hurdubae omite să le spună tecucenilor, sau nu ştie, faptul că persoana care şi-a schimbat domiciliul, conform legii Administraţiei publice a pierdut mandatul de consilier local.

 Duminică, 12 iulie, atunci când a ieşit public pentru a spune că Mitică Hulea nu a fost ales împotriva voinţei lui, Hurdubae avea cunoştinţă de cererea depusă în data de 6 iulie prin care Mitică Hulea solicita să nu fie numit consilier local. Tot în 12 iulie, Hurdubae avea cunoştinţă şi de adresa SPCLEP Tecuci, care menţionează că Mitică Hulea, numit consilier împotriva voinţei lui, nu mai are domiciliul în municipiul Tecuci.

 Mâine, 16 iulie, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului local se află proiectul de hotărâre prin care se solicită încetarea mandatului înainte de termen a consilierului local Mitică Hulea. Referatul de aprobare ataşat acestui proiect menţionează adresa 58/06.07.2020 cu specificaţia că Mitică Hulea şi-a dat demisia. Însă prin adresă se cere  altceva, şi anume să nu fie numit în funcţia de consilier local.

Hurdubae invocă o hotărâre judecătorească privind numirea în funcţia de consilier local a lui Mitică Hulea. Dar nu există hotărâre judecătorească, iar un primar ar fi trebuit să ştie, care să fie mai presus de Codul administrativ, Cod ce spune negru pe alb că un ales poate fi consilier local doar dacă domiciliază în acea localitate.

Toate aceste ieşiri din ultima vreme ale primarului în exerciţiu, pentru a prezenta tecucenilor jumătăţi de măsură, sunt încercările disperate ale edilului de a se agăţa de un nou mandat. Din păcate pentru acesta, şi din fericire pentru noi, după patru ani ştim cu cine avem de-a face.