Un consilier local denunţă presiunile făcute asupra sa pentru avizarea împrumutului de 300 miliarde

 

În atenția opiniei publice, a Consiliului Local al municipiului Tecuci, a administrației municipiului Tecuci, a presei locale

În tripla mea calitate, de cetățean onest al municipiului Tecuci, de consilier ales – Președinte al Comisiei nr. 2 „Organizarea și dezvoltarea urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură” din cadrul Consiliului Local al Municipiului Tecuci și în cea de Președinte al Partidului Mișcarea Populară – organizația Tecuci, aduc la cunoștința publică:

1 – Respingem și acuzăm vehement modalitatea incorectă prin care se încearcă instituirea împrumutului bancar, prin care se îndatorează întreaga comunitate din Tecuci, pe un termen larg, cu rigori și obligații foarte mari.

2 – Considerăm că modalitatea legitimă pentru instituirea și constituirea unui astfel de angajament bancar pe umerii întregii comunități ai contribuabilor din Tecuci nu se poate realiza decât prin consultare publică cu cetățenii Tecuciului.

3 – Majoritatea municipiilor de rangul II din România, așa cum este și Tecuciul, au desfășurat acțiuni de accesare a fondurilor europene și astfel au evitat gradul de îndatorare al UAT-urilor, neangajând cetățenii orașului în pericolele unei relații bancare deosebit de riguroasă.

4 – Presiunile desfășurate și exercitate asupra mea, în calitatea mea de consilier și Președinte al Comisiei nr. 2 sus citate (somații, adrese, afirmații de forță directe sau indirecte) nu vor avea rezultatele pe care le așteptați, dvs. cei din ierarhia decizională, a aparatului administrativ. Voi denunța, către organele și autoritățile competente, orice abuz și ingerință asupra integrității, profesiei, ocupației, familiei și vieții mele.

5 – Referitor la Ședința Ordinară a Consiliului Local din data de 16 iulie 2020, prin care, prin tertipuri administrativ-juridice, evitați exprimarea și avizele comisiei Consiliului Local, pe care o conduc în calitate de Președinte, vă reamintesc că vă găsiți în zona ilegalității, întrucât comisia este abilitată să se exprime asupra proiectelor de hotărâre, inclusiv cele care vizează procedurile pentru acordarea împrumutului, conform fundamentării cheltuirii banilor în organizarea și dezvoltarea urbanistică. Vă invit, respectuos, să reanalizați și să adoptați comportamentul administrativ corect, legitim, legal.

 

Consilier local Vasilică Mârza

 

One thought on “Un consilier local denunţă presiunile făcute asupra sa pentru avizarea împrumutului de 300 miliarde

  1. Domnule consilier, vă recomand să depuneți plângere la D.N.A.. Consider că aceasta este singura soluție legală prin care putem opri jefuirea orașului de către clica aflată în spatele actualului edil. De asemenea, recomand ca niciun reprezentant al opoziției să nu se prezinte la ședință. În această situație nu vor avea cvorumul necesar desfășurării ședinței.

Comments are closed.