Gunoaie neridicate, praf, mizerie care afectează sănătatea tecucenilor – Foto

 

„Cu viaţa oamenilor nu te poţi juca” spunea Hurdubae deunăzi într-unul din numeroasele monologuri video postate în ultima vreme. Aş adăuga faptul că nu te poţi juca în primul rând cu sănătatea lor. Suntem încă în stare de alertă, planeta se zbate, chinuită de un virus, semenii se înalţă la Cer datorită acestui inamic invizibil, covid.

În acest timp, când tot oraşul ar trebui să strălucească de curăţenie, să se facă periodic dezinfecţii şi să se ridice gunoiul cât mai des, la noi e taman invers. Containerele sunt pline, sacii cu gunoi aşteaptă luni de zile să fie ridicaţi din dreptul unor locuinţe, iarba şi scaieţii sunt la loc de cinste pe lângă ANL-uri şi în parcările auto cu plată, pisicile călcate de maşini putrezec în faţa unor scări de bloc deoarece nu are cine le ridica.

Duhoarea gunoaielor acumulate este un pericol pentru locatari în această perioadă când se stă cu geamuri deschise, iar acumularea în neştire a deşeurilor contribuie din plin la înmulţirea gândacilor şi rozătoarelor.

 Ieri după amiază, la pas prin zona de la Liceul Agricol către ANL, am surprins mai multe imagini care arată starea infectă în care se află municipiul nostru: multă mizerie, praf, buruieni, mirosuri insuportabile.

Cine se face vinovat pentru faptul că plătim o taxă de salubrizare mărită de patru ori în ultimii ani? Că se percepe taxă de parcare iar pe unele străzi nu se mătură cu lunile, gunoiul fiind ceea ce ne reprezintă iar boscheţii cartea de vizită la intrarea în Tecuci dinspre Galaţi?

Este evident că nu avem un primar gospodar, a dovedit-o din plin, iar CUP este doar o societate pusă pe căpătuială, cu o conducere numită politic dar care este remunerată regeşte pentru a nu face nimic.

Ieşiţi din birouri, patrulaţi pe străzi şi verificaţi starea deplorabilă în care se află această urbe! Sunteţi răspunzători de infecţiile care pândesc la orice pas!

 

Tecuci – 14 iulie 2020

51 new photos · Album by Ziarul Tecucean

 

error: Content is protected !!