Minori implicați în evenimente rutiere

 

Ieri, 16 iulie, în jurul orei 15.50, pe str. Principală din satul Toflea, com. Brăhăşeşti, a avut loc un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală uşoară a unui copil minor.

Un băiețel în vârstă de 11 ani, domiciliat în municipiul Brașov, în timp ce se deplasa pe partea carosabilă, în calitate de pieton, a fost acroşat de către un autoturism care a părăsit locul accidentului.

Minorul a suferit vătămări corporale uşoare și a fost transportat la Spitalul Municipal Anton Cincu Tecuci, pentru investigații de specialitate suplimentare.

Din primele cercetări a rezultat vinovăţia pietonului minor care se deplasa pe partea carosabilă în pofida faptului ca drumul era prevăzut cu trotuar.

În urma verificărilor și investigaţiilor a fost identificat conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 40 de ani, domiciliat în comuna Țepu, persoană care nu deține permis de conducere. A fost testat și cu aparatul etilotest Drager, iar rezultatul a fost negativ.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și părăsirea locului accidentului.

Tot ieri, în jurul orei 17, pe DJ 240, în satul Tălpigi, comuna Ghidigeni, a avut loc un alt eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a unui copil minor.

O fetiță în vârstă de 12 ani, care se deplasa pe bicicletă pe sensul opus pe direcția de deplasare Tălpigi către Ghidigeni, a intenționat să vireze la dreapta, nu s-a asigurat, astfel că a fost acroșată de un autoturism ce era condus de un bărbat în vârstă de 22 ani, domiciliat în comuna Ghidigeni.

În urma evenimentului minora a suferit vătămari corporale uşoare și a fost transportată la Spitalul Municipal Anton Cincu Tecuci, pentru investigații de specialitate suplimentare, dar nu a rămas internată.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest Drager, rezultatul fiind negativ.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.