Centrul municipiului Tecuci: O carte de vizită lăsată la voia întâmplării – Foto

 

Cartea de vizită a unui gospodar este curățenia, atât la domiciliu cât și la locul de muncă. În aceste momente de pandemie, când tot oraşul ar trebui să fie curat şi dezinfectat, nici măcar centrul urbei nu este cum ar trebui să fie.

În plin centrul Tecuciului, buruienile cresc semeţe chiar lângă Primărie. Nu are cine să se ocupe de acest aspect, conducerea fiind ocupată să expună de opt zile niște măturători în fața sediului. În loc să treacă la treabă, aceste utilaje zac pe posturi de bibelou, una din ele fiind chiar înfoliată și sigilată să nu ajungă pradă intemperiilor.

Clădirea Tache și Elena Anastasiu situată lângă Primărie este acoperită de mult timp cu o plasă, reînnodâdu-se legăturile la fiecare furtună sau pală de vânt mai puternic. Clădirea prezintă o stare avansată de degradare și nu au făcut decât să o acopere în ultimii ani, iar acum au năvălit-o și buruienile, care cresc nestingherite.

 O altă clădire care prezintă fisuri evidente și degradare vizibilă este cea care găzduieşte Evidența Persoanei, din spatele Primăriei. Nici situația acesteia nu prezintă interes pentru conducerea urbei, la fel cum nici Casa de cultură nu e băgată în seamă de autorități, aceasta din urmă fiind acoperită pentru a nu se observa fisurile dobândite din 2016 încoace.

Asistența Socială, cu steagurile amplasate pe sigla instituției, pare a spune că sunt atât de săraci încât nu își permit achiziția altor drapele. În schimb, această instituție a avut grijă să angajeze multe persoane racolate din PSD, cunoștințe apropiate ale senatorului pesedist, care ar trebui să lucreze cu contract perioadă determinată, pe timp de pandemie, dar în realitate nu fac absolut nimic, deoarece nu au pregătirea necesară.

Un centru posomorât, cu clădiri dezolante și mizerie la rang de virtute, care arată cât de gospodar este primarul.

 

Centru Tecuci – iulie 2020

39 new photos · Album by Ziarul Tecucean

You cannot copy content of this page