Au venit măturătorile stradale. Au costat destul

 

În şedinţa Consiliului local Tecuci din 29 aprilie 2020, Compania de Utilităţi Publice (CUP) a solicitat aprobarea unui împrumut în cuantum de 800.000 lei, respectiv 8 miliarde de lei vechi. Motivul acestui împrumut era achiziţionarea a trei utilaje.

Împrumutul CUP a fost garantat cu veniturile proprii ale municipiului, cum a fost garantat şi împrumutul de 300 de miliarde care urmează să fie plătit de tecuceni în următorii 20 de ani, aşa cum au hotărât consilierii locali PSD.

Acest împrumut a fost aprobat fără să existe la mapa consilierilor locali o informare la zi privind situaţia financiară a CUP. Informarea era necesară pentru a avea o idee asupra capacităţilor CUP de a returna un împrumut de 8 miliarde fără a periclita activitatea pe care o desfăşoară şi fără a creşte taxa de salubrizare.

Astfel, pentru suma de 937.500 fără TVA, respectiv 1.115.625 cu TVA, peste 11 miliarde lei vechi, CUP Tecuci a achiziţionat, prin leasing, două măturători stradale şi o măturătoare trotuar.

Din păcate, acestea nu pot fi folosite în cartierele aflate la periferia municipiului, din motive care ţin de infrastructura rutieră.

 

 

One thought on “Au venit măturătorile stradale. Au costat destul

  1. Observ că onor Consiliul Local (a se înțelege consilierii PSD, ALDE, UNPR și independentul) votează anumite sume (vedeți și proiectele cu fonduri europene – Șansa a doua, Școala prietena ta etc.), apoi primarul vine cu noi proiecte de hotărâre prin care solicită suplimentarea cheltuielilor cu alte zeci de miliarde. În cazul celor două proiecte mai sus pomenite din pricina unor cheltuieli neeligibile (primarul refuzând să prezinte consilierilor pentru ce s-au cheltuit respectivii bani), în cazul lucrărilor de la primărie s-au făcut acte adiționale de 18 miliarde de lei vechi, iar acum la aceste mașinuțe vedem că sunt 11 miliarde și nu 8. Ce să înțelegem, că într-o viitoare ședință de CL consilierii fideli primarului Hurdubae ne vor fericii cu încă un împrumut?

Comments are closed.