După doar un an de când a fost dată în folosinţă, Strada Mare arată deplorabil – Foto

 

Să faci o lucrare pe repede înainte doar ca să o bifezi ca realizată nu este modul ideal de a construi viitorul, lucru cunoscut de toţi, mai puţin de administraţia locală din Tecuci.

Este şi cazul străzii Ştefan cel Mare, cunoscută ca Strada Mare din Tecuci. Aspectul dezolant al străzii îţi lasă impresia că a trecut jumătate de deceniu de la reabilitare, dar de fapt a trecut doar un an şi patru luni.

Ierburile răsar dintre pavele, dintre clădiri, în jurul stâlpilor de iluminat, în spaţiile în care ar fi trebuit să existe copaci. Numai cele 19 bănci care trebuiau instalate pe această stradă, nu au apucat să răsară.

 Copacii s-au uscat şi au dispărut, jardinierele au fost deplasate, gunoaie întâlneşti la tot pasul, chiar şi măştile de protecţie sunt aruncate la întâmplare. Dacă vrei să te odihneşti puţin, nu găseşti o bancă pe toată lungimea de 300 metri a străzii. Şi ar fi trebuit să fie 19 bănci.

La modul cum se transformă acum strada, peste un an va avea nevoie de o nouă reabilitare. Asta înseamnă alţi bani. Alţi bani şi pentru băncile care au fost plătite şi trebuiau instalate, conform proiectului aprobat de Consiliul local.

Se pare că bugetul Primăriei nu poate face faţă costurilor de întreţinere ce le solicită Strada Mare, care ieri, 7 august 2020, ni s-a dezvălui în toată splendoarea ei.

De reţinut sunt băncile, care sunt admirabile, sublime, putem spune, dar lipsesc cu desăvârşire.  

 

Strada Mare Tecuci – 7 august 2020

45 new photos · Album by Ziarul Tecucean