Un proiect cu cântec a încins spiritele în Consiliul local

 

Proiectul de actualizare a preţurilor de vânzare pentru locuinţele ANL din întreaga ţară a încins spiritele la Tecuci, iar soluţiile propuse de consilierii locali au fost diverse. În vreme ce consilierul independent propunea să facem revoluţie, consilierul UNPR a venit cu ideea unui amendament.

Nici primarul în exerciţiu nu a rămas mai prejos. Cu o zi înainte, în 12 august, acesta scria că „Guvernul liberal a majorat chiriile ANL”, cu toate că actualizarea se referă la preţul de vânzare, nicidecum la chirii.

Problema a fost expusă pe larg de viceprimarul Cezar Croitoru. Începând din luna septembrie 2019, la Tecuci au fost depuse trei cereri pentru cumpărarea apartamentelor construite prin ANL. Aceste cereri nu au putut fi soluţionate fiindcă preşedintele Comisiei care trebuia să dea avizul a fost exclus din Consiliul local. Pentru ca chiriaşii să poată cumpăra apartamentul era nevoie de un proiect care să treacă prin Consiliul local Tecuci.

În lipsa unui proiect care să fie trecut prin Consiliul local ce trei cumpărători au ajuns în situaţia în care pentru a fi proprietari trebuie să plătească preţul actualizat, care este majorat cu aproape 50 %.

În şedinţa Consiliului local din 13 august, primarul şi viceprimarul, care este şi consilier local, nu au reuşit să se pună de acord, chiar dacă primul avea calitatea de invitat, ca iniţiator al unor proiecte şi venise în Consiliul local tocmai pentru a cere acordul acestora. Prin urmare, nu consilierii trebuiau să ţină cont de părerea primarului, ci primarul de cea a consilierilor locali. Dar în patru ani de administraţie nu poţi să le înveţi chiar pe toate.

Mai precis, primarul susţinea că s-a întârziat cu aprobarea vânzării apartamentelor fiindcă chiriaşii nu erau mulţumiţi şi preţurile li se păreau prea mari. În replică, viceprimarul susţinea că din moment ce au făcut cerere pentru cumpărarea apartamentului erau de acord cu preţul acestuia. Mai mult, viceprimarul a acuzat actuala administraţie că nu şi-a făcut datoria şi din această cauză s-a ajuns aici.

Discuţiile au fost aprinse, aşa cum am mai spus, şi în vreme ce consilierul independent o ţinea într-una cu revoluţia, viceprimarul propunea un amendament prin care preţurile apartamentelor în cazul celor trei cereri depuse să rămână aceleaşi care erau în momentul când au făcut cererea.

Au existat discuţii privind legalitatea acestui amendament, unii consilieri considerând amendamentul ilegal, alţii spunând că e mai bine să lase în seama Prefecturii stabilirea legalităţii.

Era frumos să spună că ei au vrut să vândă apartamentele la preţurile vechi, dar s-a opus prefectul. Aceasta cu toate că administraţia trebuia să actualizeze Comisia care se ocupă cu vânzarea, şi apoi să trimită un proiect în Consiliul local.

Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi fiindcă pasiunea pe care o depuneau consilierii în susţinerea propriului punct de vedere risca să degenereze.

De remarcat este faptul că administraţia Hurdubae e mai preocupată să scoată în evidenţă ce n-au făcut administraţiile precedente, în vreme ce situaţiile administrative, cum este cea prezentată, creează pagube în buzunarele contribuabililor.

 

One thought on “Un proiect cu cântec a încins spiritele în Consiliul local”

  1. Pentru dezastrul din Tecuci sunt vinovați și consilierii care au votat fără să crâcnească jefuirea banilor publici. Aceștia trebuie să plătească în solidar cu primarul. Deoarece circulă zvonuri că unii consilieri ai coaliției care îl susține pe primar au început să-și înstrăineze proprietățile, trebuie instituit cât mai urgent un sechestru asigurator pe averea acestora, pentru a se putea recupera cât de cât prejudiciul creat. Nu trebuie să scape niciunul. Toți trebuie să plătească.

Comments are closed.

error: Content is protected !!