După patru ani de administrare a municipiului, un consilier PSD acuză: „Este acolo o debandadă, o hoţie, o bagabonţeală”

 

La ultima şedinţă a Consiliului local Tecuci a fost luată în discuţie situaţia terenurilor de la fostele unităţi militare, în contextul în care pe ordinea de zi era un proiect care prevedea vânzarea altor 10.286 mp teren aflat în acea zonă.

„Eu locuiesc în zonă. Este acolo o debandadă, o hoţie, o bagabonţeală”, a spus preşedintele de şedinţă, care este şi consilier PSD, în încercarea de a motiva vânzarea terenului.

Dacă vorbim despre „bagabonţeală”, acest aspect e de apanajul Poliţiei locale, care ar trebui să ţină sub control acest fenomen.

Dacă, însă, vorbim de „hoţie” trebuie să îi dăm dreptate consilierului PSD.

În data de 4 februarie a.c., o comisie formată din trei consilieri PNL a fost prezentă în Primăria Tecuci pentru a solicita primarului documentele care stau la baza activității de demolare ce se realizează în cadrul fostei unități militare.

Solicitarea consilierilor locali a venit după ce în data de 31 decembrie 2019 Primăria Tecuci a încheiat un contract cu firma Davide Construct Matca, deţinută de preşedintele PSD Matca, privind „Realizare documentaţie şi executarea demolări pentru imobilele situate în Tecuci, str. Gh. Petraşcu nr. 64-66”. Achiziţia a fost făcută prin SICAP, pentru suma de 252.000 lei fără TVA, respectiv 299.880 lei cu TVA, aproape trei miliarde de lei vechi.

Neregulile descoperite au fost subiectul unui articol publicat în 6 februarie 2020. La acea dată administraţia dădea din colţ în colţ şi promitea intrarea în legalitate.

Cât priveşte „debandada” invocată de consilierul Cîmpanu, după patru ani de administrare a municipiului de către PSD, acesta este prezentă în tot oraşul, nu numai în acea zonă.