Competiția pentru Primăria Tecuci se duce între Lucian Costin (PNL) și Cătălin Hurdubae (PSD)

 

Cu câteva zile înainte de  începerea campaniei electorale, Lucian Costin este favoritul tecucenilor pentru câștigarea mandatului de primar

Un sondaj de opinie realizat la începutul lunii august, în municipiul Tecuci, îl plasează pe Lucian Costin (PNL), cu 30,7% dintre opțiuni, drept candidatul cu cele mai mari șanse la câștigarea Primăriei Tecuci. Costin este urmat de actualul primar, Cătălin Hurdubae (PSD) care nu ar convinge, însă, mai mult de  22,6%  dintre tecuceni. Claudiu Gavril rămâne pe locul al III-lea, cu 17,6%,  confirmând astfel pierderea încrederii în rândul tecucenilor, cauzată în principal de neimplicarea în problemele orașului dar și pe fondul neîncrederii într-un partid local (UIPT) care se va dizolva după alegerile locale.

 PNL și PSD rămân în trendul național, dar actualul primar Cătălin Hurdubae nu reușește să convingă întreg electoratul PSD să-l voteze. Cauza o reprezintă principalele sale eșecuri administrative, percepția unui om care nu este gospodar și care s-a apucat abia acum, pe ultima sută de metri, înainte de alegeri, să mai facă unele lucruri. Acestor cauze li se adaugă și deciziile de a se împrumuta cu orice chip de la bănci, pentru 20 de ani, cu 300 de miliarde de lei vechi, dar și vânzarea terenurilor și imobilelor de la fostele unități militare.

În ceea ce-l privește pe Lucian Costin, acesta a avut o creștere constantă, pe fondul implicării în problemele reale ale orașului și poziționării sale ferme împotriva ilegalităților și abuzurilor actualului primar. În plus, Costin este perceput ca un antreprenor de succes care asigură locuri de muncă și, în general, ca un om serios, care se ține de cuvânt. De asemenea, întâlnirile cu miniștrii Guvernului Orban pentru promovarea unor proiecte pentru Tecuci au contribuit la această constantă creștere.

Restul candidaților par să nu aibă niciun fel de șansă, plutonul de la finalul clasamentului fiind condus de candidatul PRO România, Iulian Mircea.

 Nici candidatul USR – PLUS, Liviu Butunoi, nu este preferat de mulți tecuceni. Trecut prin prea multe partide – PDL, PMP, PNL, USR – Liviu Butunoi este perceput ca un traseist, mai degrabă indecis. 

Altădată favoriți, candidații independenți nu mai reprezintă o alternativă serioasă pentru Primărie. Tecucenii par să înțeleagă că un primar are nevoie de un partid puternic în spate, care să finanțeze proiectele de dezvoltare ale orașului.

Sondajul a fost realizat în municipiul Tecuci, în perioada 5 – 10 august 2020, de către SC PR Pătrat, la comanda Curierul Media Tec. Au fost intervievate 1.023 de persoane, prin metoda față în față, la domiciliul respondenților. Universul de eșantionare a fost populația adultă, cu vârsta de peste 18 ani. Tipul eșantionului: stratificat, după secția de votare. Marja de eroare la nivelul întregului eșantion este de 3,2%, la un nivel de încredere de 96,3%.