Mai presus de lege la Tecuci: Funcţionarii care candidează sunt obligaţi să îşi suspende activitatea

 

Asistăm de câteva săptămâni la o serie de evenimente derulate pe străzile târgului, în vederea strângerii de semnături pentru candidați și promovarea candidaților / partidelor pentru alegerile locale care vor avea loc în data de 27 septembrie 2020.

Unii dintre candidații înscriși pe liste la diverse partide uită cu desăvârșire faptul că cei care au numele trecut pe o anumită listă la alegerile din septembrie, dacă sunt funcționari în sistemul de stat, trebuie să-și suspende activitatea cu cinci zile înainte de începerea campaniei, iar această suspendare durează până la finalizare alegerilor.

Așadar, funcționari ai Primăriei, Casei de cultură, Evidenței persoanei, Spitalului, CUP, Administrarea cimitirului, Piață, etc, aveau obligația să își suspende activitatea din 23 august 2020 până în 28 septembrie 2020.

Din păcate, legea nefiind cunoscută de mulți aspiranți în politică, am văzut cum, de ceva timp, în cartierele Tecuciului mișună angajați din instituțiile amintite, luând în derâdere Legea. Practic, acești salariați fac campanie electorală, dar iau și salariile din administrație, ignorând cu bună știință bugetul local și cetățenii municipiului.

În afara funcționarilor din instituții, primarul, viceprimarul, consilierii personali gen Constantin Grosu, care figurează pe lista CJ, precum și ambii directori ai Pieței centrale, sunt obligați de Lege să își suspende activitatea pe timpul derulării campaniei.

Noi îi înțelegem că le plac salariile nesimțite încasate, dar campania nu se pupă cu banii câștigați ilicit din sudoarea tecucenilor.

 

Legislaţia poate fi consultată AICI.