Douăzeci şi nouă de persoane vor primi terenuri conform Legii 15/2003. Nouăsprezece dintre acestea şi-au depus dosarul în august 2020

 

Aşa cum am aflat ieri, consilierii locali din Tecuci sunt convocaţi în ultima zi a lunii în şedinţă ordinară, altă şedinţă ordinară. Lunile acestea numai ordinare am avut.

Unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi se referă la atribuirea de terenuri tinerilor până în 35 de ani, conform Legii 15/2003. Şi în şedinţa trecută s-a discutat intens despre acest lucru.

„Ca să construiască, acei tineri trebuia să aibă bani”, a spus în şedinţa trecută viceprimarul Croitoru. Astfel a motivat viceprimarul refuzul de a oferi locuri de case tinerilor în zona unităţilor militare, aşa cum a solicitat PNL.

Declaraţia consilierului UNPR Cezar Croitoru vine să întărească afirmaţia unui alt consilier care spunea că terenul de la Kaufland este păstrat pentru cei bogaţi în vreme ce săracii trebuie să se mulţumească cu un teren aflat într-o zonă cu risc hidrologic.

Comisia locală de aplicare a Legii nr. 15/2003, formată din Croitoru Cezar – preşedinte, Căşeru Cătălin – secretar, Bugan Florin – membru, Grosu Constantin – membru şi Matei Lucian – membru, s-a întrunit în data de 21 august 2020 pentru a analiza dosarele depuse.

Dintre sutele de dosare depuse pe această lege, 86 au fost respinse fiindcă solicitanţii au deja un teren, o casă, sau au depăşit vârsta de 35 de ani. Comisia a analizat 48 de dosare, iar 19 dintre acestea au fost găsite incomplete. Chiar dacă primarul şi viceprimarul vorbeau de sute de dosare, mai precis patru sute, se pare că este vorba doar de 134 dosare, cele respinse şi cele analizate.

Dintre dosarele analizate, 29 au primit aviz pentru atribuirea terenurilor. Cu punctajul cel mai mare, printre persoanele care au primit undă verde se află şi un director de la CUP Tecuci, Constantin Vîrlănuţă. Acesta este probabil nemulţumit de condiţiile de la ANL, iar acum vrea casă.

Reamintim cititorilor faptul că Vîrlănuţă este chiriaş într-un apartament ANL după ce, în anul 2019, o serie de acte au dispărut din dosarul unei familii tinere care trebuia să beneficieze de acel apartament.

Până la urmă, dosarele din administraţiile precedente cu care primarul şi viceprimarul au făcut tam-tam sunt în număr de şapte. Restul de 22, până la cele 29 care au primit aviz, sunt dosare care au fost depuse în actualul mandat, 2016 – 2020. Interesant este faptul că 19 dintre dosarele care au primit aviz au fost depuse în perioada 4 – 21 august 2020.