Un viceprimar acuză

 

O serie de fapte reprobabile au ieşit la suprafaţă miercuri, 2 septembrie, atunci când fostul viceprimar a fost prezent la radio unde a dezvăluit de ce municipiul Tecuci bate pasul pe loc.

Acesta a relatat faptul că actualul primar a dorit să conducă singur municipiul, fără implicarea altora, chiar dacă legea spunea clar că trebuie să delege anumite atribuţii către viceprimar, administrator public, sau alte persoane din serviciile Primăriei.

„Consiliul local este cel care administrează bunurile, patrimoniul municipiului Tecuci, niciodată primarul, ceea ce primarul n-a înţeles niciodată. El se credea stăpânul Consiliului local, şeful Consiliului local. I-am explicat de atâtea ori că nu are nici o atribuţie… N-a înţeles niciodată şi cred că nu înţelege nici la ora actuală. În Consiliul local el încearcă să dicteze, el opreşte şedinţa, dă drumul la şedinţă, după bunul plac, ceea ce nu este normal”, a precizat fostul viceprimar Pintilie.  

Acesta a mai spus că pentru actualul primar toţi sunt nişte incompetenţi, toţi funcţionarii din Primărie. „Ar trebui să îi ridicăm şi o statuie din bronz, de 7-8 metri, pentru că lui îi plac lucrurile mari, să o ducem la Huşi şi să ne închinăm la ea: <Aici s-a născut Marele Conducător>. Pentru dumnealui toţi şefii de servicii, toţi funcţionarii din Primărie sunt incompetenţi, nu sunt capabili de nimic, el singur a făcut toate proiectele, ce s-a întâmplat în Tecuci el a făcut singur. Şi când era în concediile lungi, prelungite, pentru că îşi făcea 4-5 concedii pe an, tot el a făcut tot, nimeni nu s-a implicat, nimeni nu a făcut nimic”, a mai spus acesta.

Viceprimarul acuză faptul că atribuţiile pe care le avea nu erau în concordanţă cu circuitul actelor în Primărie, dând ca exemplu Serviciul Domeniului Public şi Privat, ale cărui documente ajungeau foarte rar la el. Primarul a dorit să aibă controlul absolut al documentelor şi am văzut cu toţii ce a ieşit.

O primărie, şi implicit Primăria Tecuci, este o echipă. Dar atunci când unul trage hăis iar ceilalţi cea, este evident că mai devreme sau mai târziu nimerim cu oiştea-n gard, lucru care s-a şi întâmplat la Tecuci.

Aceste rateuri administrative trebuie evitate de viitorul primar, care sperăm să nu fie acelaşi, pentru binele şi prosperitatea municipiului Tecuci.

 

You cannot copy content of this page