Analiză epidemiologică. Cum se vor desfăşura cursurile în localităţile din judeţul Galaţi

 

Ministerul Sănătății a publicat, astăzi, 7 septembrie, analiza epidemiologică pe județe și localități care arată rata de incidență a infecțiilor cu coronavirus la mia de locuitori, date esențiale pentru începerea noului an școlar.

Școala va începe în scenariul hibrid în câteva orașe mari ale țării, unde rata de infectare este mai mare de 1 la mia de locuitori.

În 43 de localități „roșii”, din România, școala va începe exclusiv online, din cauza numărului mare de cazuri.

Scenariul hibrid înseamnă că jumătate dintre elevi merg două săptămâni la școală, iar cealaltă jumătate stau acasă și merg la școală în următoarele două săptămâni.

Judeţul Galaţi

Cu o rată de infectare mai mică de 1 la mia de locuitori, municipiul Tecuci se încadrează în scenariul verde, care prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea normelor de protecție.

În scenariul galben, care prevede învăţământ hibrid, se încadrează localităţile: Târgu Bujor, Cuza Vodă, Piscu, Schela, Tuluceşti, Valea Mărului şi Vânători.

Localitatea Suhurlui, unde rata de infectare în ultimele 14 zile este mai mare de 5 la mia de locuitori, se află în scenariul roşu, iar cursurile se vor desfăşura online.

Analiza epidemiologică pe judeţe pentru începerea anului şcolar.