Lista unităţilor de învăţământ din Tecuci şi scenariile în care au fost încadrate în vederea începerii noului an şcolar

 

În cadrul ședinței de lucru a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați, desfăşurată ieri, 10 septembrie, s-au decis scenariile pentru deschidere și funcționare a unităților școlare din județ, ținând cont de evaluarea situației epidemiologice a localităților în care se află grădinițele, școlile sau liceele.

Astfel, 233 de unități școlare de stat vor începe activitatea pe scenariul verde, 149 pe scenariul galben și 2 pe scenariul roşu. Alte 18 unități școlare nu îndeplinesc condițiile sanitare pentru a primi copiii la cursuri, în timp ce 8 unități nu fac obiectul autorizării, fiind în proces de reabilitare.

În învățământul privat, 11 unități școlare vor primi copiii pe scenariul verde, 5 pe scenariul galben și 5 pe scenariul roşu.

Tot ieri, Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi a publicat Lista unităților de învăţământ de stat pentru care s-au aprobat scenariile de funcţionare pentru începutul anului școlar 2020-2021.

Conform acestei liste, 16 unităţi de învăţământ şcolar şi preşcolar din municipiul Tecuci sunt încadrate în scenariul galben, o unitate în scenariul roşu, iar celelalte în scenariul verde. Două grădiniţe din municipiul nostru nu îndeplinesc condiţiile sanitare, drept pentru care nu au fost incluse în aceste scenarii.

Scenariul galben

Aici au fost încadrate Grădiniţele: „Prichindel”, Nr. 7, Nr. 11, Nr. 14, Nr. 15, Nr. 16.

Şcolile gimnaziale: „Anghel Rugină”, „Elena Doamna”, „Şt.O. Iosif”, „Dimitrie Sturdza”, „Iorgu Iordan”.

Liceele tehnologice „Elena Caragiani” şi „Ovid Caledoniu”.

Colegiile: „Spiru Haret”, „Calistrat Hogaş”, CNAE.  

Şcoala gimnazială specială „Constantin Păunescu” este încadrată în scenariul roşu.

Grădiniţele cu program prelungit Nr. 13 şi Nr. 17 nu îndeplinesc condiţiile sanitare şi nu au fost incluse în aceste scenarii.