Dosar de politician: Candidatul Claudiu Gavril, „omul clanurilor de interlopi” – Înregistrare tv

 

Din păcate, Tecuciul este prezentat, din nou, în toată România, într-o manieră negativă, din cauza lui Claudiu Gavril. După ce redactorii de la PS News au dezvăluit relațiile lui Gavril cu lumea interlopă din Tecuci, și postul B1 TV a preluat subiectul

În cadrul emisiunii „Dosar de Politician” derulată în seara de 9 septembrie la B1TV,  a fost luat în discuție și analizat subiectul „Înfrățirea cu interlopii, rețeta de succes în alegeriˮ, discutându-se despre interlopii implicați în politică și despre faptul că un candidat la Primăria Tecuci a devenit de curând „naş al interlopilor din Tecuciˮ.

În fapt, redactorii PS News, cu o zi înainte, în 8 septembrie, prezentau un „Caz scandalos al unui candidat la o primărie din România cu evidente legături cu lumea interlopă. Este vorba despre Claudiu Gavril, candidatul partidului UIPT la Primăria Municipiului, care în fuga după voturi, s-a cumetrit cu lumea interlopă. Candidatul Gavril a botezat recent unul din nepoții celebrului interlop Nicușor Calu din Tecuci, unul din cei mai temuți interlopi din județ, cunoscut pentru relațiile apropiate cu clanul celebru de la Iași: Corduneanuˮ.

Vezi articol Un nou caz de înfrățire a politicienilor cu interlopii. Un candidat din anturajul lui Barna, cumetrie cu un clan celebru din zona Galațiului

Miercuri seara, contactat telefonic de realizatorii emisiunii de la B1Tv, Gavril neagă cumetria cu clanurile mafiote

 Ce scriu redactorii după difuzarea emisiunii: Claudiu Gavril, candidatul Partidului „Uniunea Independenţilor pentru Tecuci” la Primăria Municipiului Tecuci, a declarat miercuri seara într-o intervenţie telefonică la emisiunea „Dosar de Politician”, realizată de jurnalistul Silviu Mănăstire la B1TV, că a fost naşul unuia dintre nepoții lui Nicușor Calu, considerat unul dintre cei mai temuți interlopi din județul Galaţi.

Gavril a negat însă faptul că bunicul finului său ar fi un interlop, declarând că acesta are o firmă de taxiuri şi desfăşoară activităţi „legale”. Cu toate acestea, Nicușor Calu este cunoscut de toată lumea din oraşul Tecuci pentru relațiile apropiate cu clanul celebru de la Iași: Corduneanu.

Jurnalistul Silviu Mănăstire dă citire unui act din care precizează faptul că „Eneea Haisler zis Calu şi L. Pădure au fost prinşi în 2010 ca făcând parte dintr-o grupare de trafic de persoane din care mai făceau parte şi mafioţi sârbi. Tecucenii luau străinii de la graniţa cu Moldova şi îi duceau până în Serbia, de unde mai departe transfugii erau duşi în statele dezvoltate din Vestˮ.

Descrierea candidatului Gavril, făcută de televiziune, înainte de a-l avea în direct:

„Claudiu Gavril este candidat la Primăria Tecuci, dar pentru a-și căpăta influență în oraș i-a botezat nepoțica unui interlop, Nicușor Calu, apropiat al clanului Cordunenilor din zona Moldovei. La Tecuci a fost cumetrie pe față. Claudiu Gavril este un om de afaceri, dar, atenție, aparent un om de afaceri spălat. Dar el știind că are nevoie pentru politică, pentru voturi, pentru relaționarea în orașul Tecuci de șeful lumii care se ocupă cu tot felul de relații, atenție, aceste rețele interlope aduc și oamenii la vot, ele au un rol foarte important în alegeri,  că nu cred că este mare iubire să mergi să nășești o fetiță de interlopi la Tecuci, dacă nu ai în vedere și faptul că ăla te poate ajuta. Pe lângă afaceri te poate ajuta și electoral.

La alegeri locale se cuvine și un partid local, este vorba de UIPT care îl are candidat la primăria municipiului Tecuci pe dl. Claudiu Gavril. Deloc surprinzător dacă ținem cont că partidul a fost înființat chiar de Gavril, care este evident președintele acestei mici, dar vioaie formațiuni politice. Acesta a găsit cu cale să-l boteze pe unul din nepoții celebrului interlop în județul Galați, Nicușor Calu. Pe lângă faima pe plan gălățean, acesta este renumit și cu relații strânse cu  membri al clanului Corduneanu de la Iași.

Gavril este ușor de recunoscut în filmări deoarece este cu un cap mai înalt decât orice în imaginile filmate pe ascuns. Da, ascuns, pentru că a fost ordin să nu se filmeze pentru a putea fi protejate anumite persoane. Dar, ing. Gavril avea deja o oarecare reputație în Tecuci, după ce în 2012 a făcut un mic pariu pe suma de 40.000 lei că va câștiga preferatul lui la primărie, Finkelstain. Pariul a fost făcut cu un prieten notar care a și legalizat prinsoarea.

Notarul a pariat pe calul câștigător dar nu a primit banii, în schimb este și el fondator al partidului condus de Gavril. Misterul acestui pariu, de departe perdant, a fost elucidate la următoarele alegeri, în 2016, atunci când Gavril nu a mai dat bani la pariu ci pe candidatura sa la Primăria Tecuci ca independent. Și dacă arma candidaturii pe persoană fizică a avut gloanțe oarbe, Gavril a încercat pe persoană juridică, după ce în 2018 și-a înființat UIPT, creată în asociere cu notarul căruia îi era dator cu cei 40 mii lei.

Nici în 2019 Gavril nu a stat degeaba, ci a devenit un fan înfocat Dan Barna. Acesta s-a și lăudat într-o postare pe facebook cu producătorul de porumb și floarea soarelui, Claudiu Gavril. Grijuliu și prevăzător, Barna a șters între timp acea postare, dar nu suficient de rapid.

Acum, că e naș de nepot special, Gavril este încrezător în șansele sale de a deveni, în sfârșit, primarul municipiului Tecuciˮ.  

 

 

One thought on “Dosar de politician: Candidatul Claudiu Gavril, „omul clanurilor de interlopi” – Înregistrare tv

  1. Doamne, Doamne, toată noaptea nu am putut dormi.
    Cum să ajungă primar asemenea personaje?

Comments are closed.