Ministrul Finanţelor a fost la Tecuci la invitaţia liderului PNL Lucian Costin. Senator PSD deranjat de acest lucru

 

Prezenţa ministrului de Finanţe la Tecuci a suscitat un real interes atât pentru mediul de afaceri, cât şi pentru administraţia locală, dar mai ales pentru senatorul PSD.

„Florin Cîțu, ministru Finanțelor, a răspuns invitației mele de a se întâlni cu zeci de oameni de afaceri din Tecuci. A fost o întâlnire extrem de utilă, pentru toți cei prezenți, o întâlnire în care accentul s-a pus pe măsurile liberale de susținere a mediului economic.

De asemenea întâlniri avem nevoie. Pentru că împreună găsim cele mai bune soluții”, a declarat Lucian Costin, preşedintele PNL Tecuci.

Senatorul PSD Daniel Butunoi, preşedintele Comisiei transporturi din Senat, sub a cărui incidenţă intră construcţia centurii ocolitoare a municipiului Tecuci, s-a arătat deranjat de această vizită.

„Concret, pentru municipiul Tecuci, cu o populație de peste 40.000 locuitori, a fost repartizată suma de 900 mii lei.  În loc să vină cu propuneri și proiecte, marea stăpânire liberală vine cu pomană și bomboane”, spune Daniel Butunoi.

Senatorul PSD uită, sau nu ştie, că un guvern, indiferent de culoarea sa politică, repartizează bani în funcţie de proiecte. Proiectele sunt depuse de administraţiile locale nu de Guvern. Atunci când există proiecte viabile, de interes public, propuse pentru finanţare, guvernul alocă bani, în caz contrar banii sunt direcţionaţi acolo unde este nevoie. Ne este greu să considerăm că după opt ani de administraţie senatorul nu cunoaşte încă aceste lucruri.

În aceste zile, la Tecuci a fost demarat proiectul privind reabilitarea Stadionului municipal. Primarul Hurdubae ne anunţa de curând că acest obiectiv, promis în campania din 2016, a fost îndeplinit. Au demolat două clădiri şi gata, administraţia PSD şi-a îndeplinit promisiunile.

Primarul şi senatorul uită să menţioneze faptul că banii pentru construcţia stadionului vin de la Guvern, chiar dacă primul dintre ei ne spune că lucrarea va fi finalizată în doi ani.

 Printr-o adresă emisă în data de 19 august 2020, de către Compania Naţională de Investiţii, Primăria Tecuci este înştiinţată că vor fi alocaţi bani construirii bazei sportive după eliberarea terenului şi predarea acestuia către Companie. Proiectul „Construire bază sportivă TIP 1”, cu o valoare de 5.616.403,81 lei, aproximativ 1,16 milioane euro, se află în procedura de achiziţie.

Aşa cum ştiu contribuabilii tecuceni, mai puţin senatorul şi primarul, banii se alocă etapizat, în funcţie de evoluţia lucrărilor.

Pentru o informare corectă a cetăţenilor solicităm administraţiei locale să precizeze proiectele ce se desfăşoară în municipiul nostru care nu au primit finanţarea solicitată de la Guvern.