Peste 200 de preşcolari tecuceni au grădiniţa închisă deoarece administraţia a avut alte preocupări în ultimele şase luni

 

Începerea anului şcolar a prins pe picior greşit administraţia PSD din Tecuci, ale cărei principale preocupări în ultima vreme au fost campania electorală şi acuzele nefondate la adresa Guvernului.

Una dintre grădiniţele care trebuia să îşi deschidă porţile în data de 14 septembrie nu a primit aviz de funcţionare. Este vorba despre Grădiniţa Nr. 17, situată pe str. Bradului, nr. 5, care nu îndeplineşte condiţiile sanitare.

Conform unui tabel privind situaţia unităţilor de învăţământ şcolar şi preşcolar din municipiul Tecuci, la Grădiniţa Nr. 17 sunt opt clase, 14 profesori şi două unităţi sanitare. Grădiniţa este frecventată de 207 preşcolari.

În faţa furiei îndreptăţite a părinţilor care nu şi-au putut duce copiii la grădiniţă fiindcă aceasta era închisă din motive sanitare, primarul Hurdubae a organizat o întâlnire ieri, 16 septembrie. Întâlnirea a avut loc la ora 8, fără să se ţină cont de faptul că părinţii au un serviciu şi nu pot fi prezenţi. Aceasta cu toate că de la începutul pandemiei, municipalitatea a avut şase luni la dispoziţie pentru a remedia problemele sanitare ale grădiniţei şi tot atâtea luni pentru a organiza o întâlnire cu părinţii.

Nu ştim ce s-a discutat la această întâlnire. Este posibil ca Hurdubae să se fi spălat pe mâini ca Pilat din Pont şi să fi arătat cu degetul spre Guvern, aşa cum are obiceiul. Potrivit municipalităţii, timp de trei ani şi jumătate, pentru toate neregulile din municipiu era vinovată fosta administraţie, iar după ce PSD a plecat de la guvernare pentru problemele din municipiu este vinovat Guvernul.

 Aşteptăm ca Serviciul de comunicare să prezinte o sinteză a discuţiilor avute ieri privitor la Grădiniţa Nr. 17. Cât timp aşteptăm putem face o scurtă analiză a situaţiei din şcolile tecucene pe baza tabelului prezent în rectificarea de buget ce urmează să fie votată în şedinţa Consiliului local programată luni, 21 septembrie.

La nivelul municipiului Tecuci există 17 unităţi de învăţământ, grădiniţe, şcoli, colegii şi licee, frecventate de 8.631 preşcolari, elevi şi liceeni, şi 616 cadre didactice. Aceştia au la dispoziţie 337 săli de clasă şi un număr de 157 grupuri sanitare.

Au mai rămas zece zile până când tecucenii vor alege o administraţie eficientă, în al cărei mandat obţinerea avizului de funcţionare să nu mai fie o problemă pentru unităţile de învăţământ tecucene.

 

One thought on “Peste 200 de preşcolari tecuceni au grădiniţa închisă deoarece administraţia a avut alte preocupări în ultimele şase luni

Comments are closed.