Tecuciul are Serviciu Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor

 

Astăzi s-a deschis sediul secundar al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului – județul Galați, adresat tecucenilor și locuitorilor comunelor limitrofe municipiului Tecuci.

Acest nou serviciu înființat în municipiul Tecuci își are sediu pe strada Maior Genoiu, nr. 1, Camera nr. 2, la Poliția municipală.

 În prezența prefectului Gabriel Avrămescu, a conducerii Poliției și a inițiatorilor acestui proiect, respectiv senator George Stângă și președintele PNL, Lucian Costin, la ora 11 s-a deschis ghișeul. La deschidere s-au prezentat și primele persoane care doreau să își rezolve problemele aici, la noi, fără să străbată cei 80 km până la Galaţi.

La acest sediu vor fi activități de preluare a documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare a vehiculelor și de eliberare a plăcuțelor cu numere de înmatriculare sau provizorii. Activitățile se desfășoară în zilele de marți și joi, în spații destinate lucrului cu publicul, puse la dispoziție de către Poliția Municipiului Tecuci din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galati.

 Programul de lucru cu publicul este următorul:

 – Marți, între orele 11 – 15 (între orele 11 – 12 se vor elibera plăcuțe și documente de înmatriculare, iar între orele 12 – 15 se vor desfășura activități de preluare a documentelor)

– Joi: între orele 11 – 15 (între orele 11 – 12 se vor elibera plăcuțe și documente de înmatriculare, iar între orele 12 – 15 se vor desfășura activități de preluare a documentelor).

Operațiunile care pot fi solicitate, deocamdată, la ghișeele serviciului sunt:

 – înmatricularea autovehiculelor / vehiculelor

– transcrierea dreptului de proprietate asupra autovehiculelor / vehiculelor

– radierea autovehiculelor / vehiculelor

– eliberarea unui duplicat al certificatului de înmatriculare

– eliberarea unor noi plăcuțe cu numere de înmatriculare în cazul pierderii, furtului, deteriorării

– păstrarea combinației numărului de înmatriculare

– eliberare autorizații provizorii.

 În cazul în care la înmatriculare / transcriere se solicită o combinație preferențială a numărului de înmatriculare, solicitantul va comunica lucrătorului combinația dorită (de preferat a se comunica mai multe variante) după ce, în prealabil, solicitantul a verificat personal disponibilitatea combinației folosind linkul: https://www.drpciv.ro/drpciv-forms/plate-number .

Nu se poate încasa la ghișee contravaloarea certificatului de înmatriculare sau a autorizației provizorii.

La depunerea documentației pentru operațiunile de mai sus, solicitanții vor atașa chitanța de plată reprezentând contravaloarea certificatului de înmatriculare, 49 lei / autorizație provizorii, 13 lei.

Modalitățile de plată sunt prin Internet Banking (validarea plății se face în 48 ore), virament bancar (validarea plății se face în 48 ore), mandat poştal.

 Pot fi încasate la ghișee următoarele sume reprezentând:  contravaloarea plăcilor cu numere de înmatriculare/provizorii (20 lei/buc), contravaloarea atribuirii unui număr de înmatriculare preferențial (45 lei), contravaloarea păstrării combinației numărului de înmatriculare (30 lei).

Plăcuțele cu numere de înmatriculare/provizorii, certificatele de radiere, documentele de înmatriculare, dovezile înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare nu vor fi eliberate în aceeași zi în care a fost făcută solicitarea. Eliberarea acestora va fi efectuată în următoarea zi lucrătoare din municipiul Tecuci conform programului de lucru.

Exemplu: pentru o cerere de înmatriculare auto depusă în ziua de marți, plăcuțele cu numere de înmatriculare, cartea de identitate a vehiculului, dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare, se vor elibera în ziua următoare de joi între orele 11-12, iar pentru cererea depusă în ziua de joi, plăcuțele cu numere de înmatriculare, cartea de identitate a vehiculului, dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare, se vor elibera în ziua următoare de marţi între orele 11-12.

 În cazul în care solicitantul nu se prezintă în ziua în care ar fi trebuit să ridice plăcuțele cu numere de înmatriculare, cartea de identitate a vehiculului, dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare, acestea vor trebui solicitate și vor fi eliberate la sediul principal al serviciului din municipiul Galati, str. Domnească, nr. 102 – ghișeul eliberări documente și plăci de înmatriculare, de luni până joi, între orele 14.30 – 16.30.

Pentru ridicarea documentelor nu este necesară programare online.

Cât de curând, la acest sediu se vor putea elibera si preschimba permisele de conducere, totodată fiind posibil și examenul elevilor școlilor de șoferi la noi, în Tecuci.