Ultima lovitură

 

Despre banii contribuabililor care părăsesc Tecuciul pentru a îmbogăţi locuitorii altor localităţi am scris în nenumărate rânduri. Faptul că firmele din municipiu au nevoie de contracte pentru a putea plăti salariaţii tecuceni nu a contat pentru administraţia PSD.

„Sincer, aş prefera să lucrăm pe proiectele de interes major cu oamenii de afaceri tecuceni, pentru ca banii să rămână în oraş. Scoaterea banilor din oraş are ca efect sărăcirea oraşului. Un mediu de afaceri prosper înseamnă un oraş prosper cu oameni bine plătiţi”, spunea în 2015 actual primar. După ce a fost ales a făcut exact pe dos. Cui să mai dea socoteală? Omul era primar.

Astfel banii tecucenilor au alimentat conturile multor firme din afara municipiului. Contractele cu firmele de casă ale PSD au fost semnate pe bani grei, în pofida calităţii sau cantităţii.

Ultima lovitură la bugetul local a fost dată joi, 24 septembrie 2020. La primele ore ale dimineţii, mai precis la 9.20, Primăria Tecuci a achiziţionat „Lucrări de reparare a drumurilor” în valoare de 379.932 lei fără TVA, respectiv 452.119 lei cu TVA, peste 4,5 miliarde lei vechi.

Achiziţia a fost făcută prin SICAP, sistemul electronic de achiziţii publice, şi constă în „Decapare îmbrăcăminte degradată, curăţare şi amorsare, reparare suprafeţe degradate, transporturi”, cu alte cuvinte – plombări. Banii tecucenilor merg către Brialbet din Valea Mărului, firmă abonată la bugetul local în ultimii patru ani.  

Dacă ţinem cont de faptul că o plombare, precum cele care au fost făcute de administraţia Hurdubae, rezistă doar o lună, se poate spune că 4,5 miliarde lei sunt mulţi bani. Cel mai edificator exemplu este strada Tudor Pamfile care a fost plombată în 5 februarie 2020 şi decapată pentru o nouă plombare în 13 martie.

Acest atac la bugetul local sperăm să fie şi ultimul. Pentru aceasta este nevoie de prezenţa noastră la vot, astfel încât să nu mai fim încă patru ani bătaia de joc a PSD Tecuci.

 

One thought on “Ultima lovitură

  1. O curiozitate:va mai lua imaginile de pe camerele video Decibel luni seara cand Hurdubaia va fugi in bratele brelocului Cezar?

Comments are closed.