Atenționare meteo: Cod Roșu de inundații

 

Administrația Națională de Meteorologie anunța dimineață Cod Galben în intervalul 29 septembrie, ora 11 – 30 septembrie, ora 10.

Fenomenele vizate sun ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În Moldova, local în Transilvania, Maramureș și la munte vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ și în care, îndeosebi în Moldova, se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată (averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină). În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în Moldova, 40…60 l/mp.

Miercuri, 30 septembrie și joi, 1 octombrie, în vestul, centrul și nordul țării precum și la munte va ploua, iar prin acumulare cantitățile de apă vor fi însemnate.

Instituția Prefectului Galați anunță Cod Roșu de inundații: „Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri ale cotelor de pericolˮ.