Învăţământ: Patru localităţi din judeţ intră în scenariul galben

 

Instituţia Prefectului informează că unităţile de învăţământ din patru localităţi ale judeţului Galaţi vor intra în scenariul galben, în urma unei adrese transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Documentul cu privire la gradul de incidență al infectărilor cu SARS-CoV-2, în ultimele 14 zile, la nivelul județului Galați, precizează că patru localități depășesc pragul de 1 la mie. Acestea sunt: municipiul Galați, comuna Vânători, comuna Cudalbi și comuna Foltești.

Ca urmare a acestui fapt, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați a adoptat hotărâri prin care se aprobă scenariul galben de funcționare pentru toate unitățile de învățământ din municipiul Galați, care se aflau pe scenariul verde, precum și pentru cele din comunele Vânători și Cudalbi.

Comuna Foltești se afla deja în scenariul galben de funcționare, iar școlile vor continua în acest mod până la scăderea incidenței sub 1 la mie.

Scenariul galben înseamnă că jumătate dintre elevi merg două săptămâni la școală, iar cealaltă jumătate stau acasă și merg la școală în următoarele două săptămâni.