Chiar aşa: „De ce?”

 

Este de ajuns să privim ce s-a întâmplat la alegeri în Tecuci pentru a înţelege ce înseamnă o alianţă cu PSD. UNPR, aliat de nădejde în Consiliul local, a dispărut de pe scena politică tecuceană. Filiala ALDE nu mai are consilieri locali la Tecuci.

Cel mai afectat de alianţa cu PSD a fost independentul Oancă, care a votat cot la cot cu consilierii senatorului Butunoi. Drept mulţumire, PSD Tecuci i-a sabotat constant singurul proiect pe care timp de patru ani a încercat să îl introducă pe ordinea de zi, cel referitor la anularea unor amenzi.

Există un aspect pe care unii nu îl înţeleg niciodată. PSD se foloseşte de oameni pentru a-şi atinge scopurile, iar atunci când nu mai are nevoie de ei îi abandonează. Aţi mai auzit ceva de Dragnea, de Dăncilă? Dar de Năstase? Nu aţi mai auzit, cum era să auziţi? Partidul s-a folosit de ei cât a avut nevoie, apoi i-a aruncat în lada cu gunoi a istoriei. Aşa s-a întâmplat şi la Tecuci, iar în curând nu ne vom mai aminti cine a fost Hurdubae.

Cel mai concret exemplu este Oancă. Partidul lui a luat 100 de voturi pentru Consiliu, el 43 la funcţia de primar, că a vrut să fie primar. În Consiliul local a încercat de câteva ori să denunţe şmecheriile PSD Tecuci, dar i-au închis gura după ce i-au angajat băiatul la Asistenţa Socială. Tecucenii nu au uitat că a votat alături de PSD, iar rezultatul s-a văzut la vot: 43 pentru primar, 100 pentru Consiliul local.

PSD se scufundă. Partidul a ajuns la un nivel de aroganţă şi hoţii pe care românii l-au catalogat ca fiind periculos pentru generaţiile viitoare. La acestea putem adăuga şi prostia care s-a acumulat în partid.

Trebuie să menţionăm şi o observaţie făcută în campanie atunci când unui partid mic i s-a sugerat să facă alianţă cu PSD. „De ce şi-ar lega cineva barca de un vas care se scufundă?”, a întrebat, atunci, cineva. Chiar aşa: „De ce?”.