Distribuirea cardurilor pentru persoanele defavorizate a început astăzi la Tecuci

 

În perioada 11-14 noiembrie, Direcția de Asistență Socială Tecuci va distribui tichetele sociale pentru mese calde direct la domiciliul celor 300 de beneficiari din municipiu. Aceste tichete sunt acordate conform OUG 115/2020, fiind emise în cadrul Programului Operațional POAD 2014-2020, program susținut de Guvernul României și finanțat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.

Fiecare plic este sigilat și conține cardul pe care se va încărca valoarea tichetelor, codul pin necesar activării și listele unităților afiliate care acceptă aceste tichete sociale. Valoarea tichetelor sociale de pe cardul electronic este de 180 lei/lună, limita zilnică de utilizare fiind stabilită la 40 de lei.

La începutul lunii decembrie, Ministerul Fondurilor Europene va vira, în contul beneficiarilor alocațiile pentru mese calde

Conform directorului DAS Tecuci, Mariana Manole, de aceste tichete beneficia pensionarii tecuceni cu vârsta de 75 de ani împliniți sau peste această vârstă, cu venituri echivalente cu indemnizațiile sociale de 800 de lei/lună.

Din sesizarea unei persoane, adresată redacției, reţinem: „În orașul nostru a început distribuirea cardurilor la beneficiarii (persoane defavorizate în vârstă de peste 75 de ani) de tichete sociale pentru mese calde. Din păcate, în lista unităților care acceptă aceste tichete nu se regăsește nicio unitate din Tecuci. Din acest motiv, doresc să întreb pe cei în drept care sunt numele societăților comerciale din Tecuci ce acceptă aceste tichete și plata cu cardul”.

Așadar, în plic sunt sugerate unitățile comerciale, dar nu pentru tecuceni. Directorul DAS Tecuci nu știe ce scrie în plic deoarece nu a desfăcut niciunul, dar se va interesa la Prefectură care vor fi firmele ce vor deservi aceste persoane. Este posibil și ca în aceste zile să se facă o licitație pentru achiziționarea mesei calde cu acest card de către persoanele aflate în posesia lor.

În zilele următoare vom primi mai multe informaţii, după ce directorul DAS Tecuci va avea discuţii cu angajaţii Prefecturii Galaţi.