Lucian Costin: „Scopul nostru este să găsim cele mai bune soluţii”

 

În finalul şedinţei Consiliului local Tecuci, desfăşurată ieri, 11 noiembrie, la secţiunea „Informări, interpelări, petiții”, consilierul local Cosmin Miron a dorit să afle situaţia proiectelor depuse pentru finanţare.

Primarul Lucian Costin, a precizat că s-a luat decizia ca pentru accesarea liniei de finanţare privind şcolile din municipiul Tecuci să meargă împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean. Proiectele au fost depuse ieri.

Astfel, pentru 6.629 de elevi, plus încă 606 persoane, personal didactic şi auxiliar, au fost solicitate 1.447.000 de măşti. La o valoare estimată de 0,38 lei, înseamnă aproximativ 549.869 lei total pentru măşti.

Pentru dezinfectanţi, finanţarea este undeva la 724.000 lei, iar pentru lămpi ultraviolete, s-a propus achiziţionarea de 288 de lămpi, pentru aproximativ 57.600 lei. Valoarea totală a proiectului este de 1.331.460 lei, aproximativ 277.387 euro.

Pe partea de POC a fost depusă cerere pentru 1.053 tablete, 245 laptopuri, 151 camere web, 27 table inteligente pentru clase, 27 de camere pentru conferinţă şi 178 de routere. Valoarea totală a proiectului este de 648.000 euro.

„Vreau să fiţi convinşi că în perioada următoare nu va exista linie de finanţare pe care municipalitatea să nu o acceseze”, a declarat primarul Lucian Costin.

Tot în această perioadă la Compania Naţională de Investiţii au fost depuse spre finanţare trei proiecte, două loturi de asfaltare pentru străzi şi unul pentru bazin de înot. Urmează suplimentarea proiectelor pe care municipalitatea le va depune pentru finanţare din cadrul Companiei Naţionale de Investiţii.

 „Dincolo de politică, dincolo de orgolii, trebuie să înţelegem că scopul nostru, al tuturor, este să găsim cele mai bune soluţii pentru ca cetăţenii acestui oraş să beneficieze de cele mai bune servicii, să beneficieze de tot ce nu s-a putut face în ultimii ani.

Trebuie să găsim cu toţii soluţii să revigorăm din punct de vedere economic acest orăşel. Este păcat ca acest oraş poziţionat atât de bine din punct de vedere geografic să nu beneficieze de toată infrastructura necesară pentru dezvoltare.

În următoarea perioadă voi chema liderii celor trei formaţiuni din Consiliul local pentru consultări cu proiectele de importanţă majoră. Sunt convins că împreună cu dv. vom găsi cele mai bune idei la axele de finanţare care vor urma să apară”, a declarat primarul Lucian Costin.     

 

One thought on “Lucian Costin: „Scopul nostru este să găsim cele mai bune soluţii”

  1. Stimată redacție, în orașul nostru a început distribuirea cardurilor la beneficiarii (persoane defavorizate în vârstă de peste 75 de ani) de tichete sociale pentru mese calde. Din păcate, în lista unităților care acceptă aceste tichete nu se regăsește nicio unitate din Tecuci. Din acest motiv, doresc să întreb pe cei în drept care sunt numele societăților comerciale din Tecuci ce acceptă aceste tichete și plata cu cardul. Vă mulțumesc.

Comments are closed.