Cel mai mare salariu din administraţia tecuceană. Cum a fost obţinut postul şi cine îl ocupă

 

La sfârșitul anului 2018 la Spitalul municipal „Anton Cincu” Tecuci a fost anunțat un concurs pentru ocuparea funcției de șef serviciu Tehnic Administrativ (jurist I A). Cerința obligatorie pentru ocuparea acestui post era vechimea de 6,6 ani. Nici mai mult, nici mai puțin.

La înscrierea dosarelor pentru concurs a fost un singur candidat care întrunea această cerință, consilierul local PSD, la acea vreme, Monica Diaconu. Candidata a obţinut postul cu 76 puncte la proba scrisă şi 90 puncte la proba interviu. Mai precis, 90,01 puncte la interviu, conform procesului verbal afişat pe site-ul Spitalului. De la 1 iulie 2020, Monica Diaconu este numită manager interimar al Spitalului „Anton Cincu” Tecuci.

De numele actualului manager se leagă în aceste zile mai multe scandaluri, drept pentru care Monica Diaconu a anunţat că îşi va consulta avocaţii pentru a face publică poziţia sa. Aceasta cu toate că pe avocaţi trebuia să îi consulte înainte de a se ajunge aici. În plus, având cunoştinţe juridice temeinice, aşa cum solicita postul ocupat în 2019 la Spital, nici n-ar trebui să aibă nevoie de avocaţi.

Surse din Spital au declarat că actualul manager al încasează lunar cel mai mare salariu din administraţia publică tecuceană. Conform statului de plată pe luna septembrie, Monica Diaconu a avut un salariu brut de aproximativ 175 milioane lei vechi, încasând inclusiv sporuri de noapte şi indemnizaţie de hrană.

 

You cannot copy content of this page