Noaptea Muzeelor 2020 la Tecuci

 

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci participă și anul acesta la evenimentul organizat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România „Noaptea Muzeelor 2020”. Muzeul tecucean va putea fi vizitat sâmbătă 14 noiembrie 2020 în intervalul orar 13 – 21, accesul fiind gratuit.

Evenimentul va fi organizat în condițiile speciale impuse de pandemia de coronavirus: purtarea măștii de protecție, folosirea dezinfectanților, măsurarea temperaturii, păstrarea distanței fizice etc. Vor avea acces simultan în interiorul muzeului maxim patru persoane.

Se pot vizita expozițiile permanente și expozițiile temporare:

 – Misiunile Secției de Pompieri Tecuci – expoziție de machete și documente organizată de către Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „G-ral. Eremia Grigorescu” Galați, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui și Muzeul Brăilei „Carol I”. Machetele mașinilor de pompieri aparțin domnului Lt. Col. Ifteme Marius Iulian din cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad;

– Apanajul masculinității – expoziție de piese vestimentare și accesorii cuprinse în perioada secolului al XIX-lea începutul secolului XX. Expoziție organizată în parteneriat cu Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați, Muzeul de Istorie „Vasile Pârvan” Vaslui și colecționarii tecuceni;

– Expoziția de bază a muzeului ce cuprinde colecții de: arheologie, numismatică, etnografie dar și obiecte din perioada interbelică.