O Şcoală pentru fiecare cu ajutorul Start ONG

 

Școala Gimnazială „Elena Doamna” Tecuci a finalizat un proiect prin programul Start ONG, sponsorizat de Kaufland România și implementat de Asociația Act For Tomorrow.

Proiectul „O Şcoală pentru fiecare” este un proiect care a venit în sprijinul elevilor care nu au avut posibilitatea să se conecteze la cursurile online şi care au participat la activităţi de recuperare în vacanţa de vară și  la începutul anului școlar 2020-2021. Cadrele didactice din învăţământul primar au coordonat activităţile la nivel de clase cu elevii care au fost vizaţi de acest program asigurându-le elevilor un acces echitabil la educaţie.

 Şcoala Gimnazială „Elena Doamna” a beneficiat de o sponsorizare de 4250 lei în luna iunie 2020 din care au fost achiziţionate 10 tablete, fiind primul proiect desfăşurat prin Start ONG în școala noastră. Ne dorim și pe viitor să aplicăm pentru a dota școala cu alte dispozitive și materiale necesare desfășurării actului didactic, mai ales în această perioadă de cursuri exclusive online.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este 500.000 euro.

Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale, de inițiativă.

 

Prof. Adriana Lefter – coordonator proiect