Ne-am cinstit înaintașii

 

Anul acesta se împlinesc 85 de ani de activitate neîntreruptă a muzeului tecucean, născut din pasiunea, truda și sârguința celor care au prețuit cultura, istoria și patrimoniul local.

Din păcate pandemia de SarsCov-2 nu ne-a permis să realizăm un eveniment public, astfel că în această săptămână, 16 – 21 noiembrie 2020, am ales să postăm online pe pagina de facebook diferite informații referitoare la fondatorii și cercetătorii muzeului dar și la patrimoniul acestuia.

 Miercuri, 18 noiembrie 2020, a fost săvârșită o slujbă de pomenire a tuturor celor care astăzi nu mai sunt printre noi, dar care au lăsat în urmă un muzeu, pe care comunitatea locală îl prețuiește. Au fost pomeniți: Anton, Sultana, Teodor și Maria Cincu, Mihail și Esmeralda Dimitriu, Constantin Solomon, Alexei Alexinschi, Nicu Mircea, Stela Țau și toți cei care au lucrat în muzeul tecucean de-a lungul celor 85 de ani de activitate.

Am dorit prin aceasta să aducem un pios omagiu și să le mulțumim pentru tot efortul lor de a lăsa urmașilor o instituiție de prestigiu cu un patrimoniu bogat. Ne străduim și noi, prin munca noastră, să ducem înainte tradiția, să conservăm și să îmbogățim patrimoniul muzeului.

Veșnica lor pomenire!

 

Colectivul Muzeului de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci