Proiect de peste un milion de euro semnat la Tecuci şi 1000 de tablete distribuite elevilor

 

Cu sprijinul Guvernului și al Inspectoratului Şcolar Galaţi, începând de vineri, 4 decembrie, în şcolile din municipiul Tecuci a început distribuirea a 1.000 de tablete, atât de necesare învăţământului online.

 „Dacă și proiectul cu finanțare europeană pe care l-am depus împreună cu ISJ Galați va fi declarat eligibil, iar școlile vor fi dotate cu echipamente performante, eu spun că suntem pe drumul cel bun”, preciza primarul Lucian Costin.

Tot în 4 decembrie, la Primăria Tecuci a fost semnat un contract de peste un milion de euro pentru modernizarea zonei interblocuri Liceul Agricol – Zona Ștrand.

În cadrul acestui proiect vor fi create noi locuri de parcare, vor fi amenajate alei între blocuri și reabilitată canalizarea pluvială, una din marile probleme ale zonei. După finalizarea lucrărilor de infrastructură, vom înființa spații verzi.

Suma necesară acestor lucrări a rezultat din economiile pe care actuala administraţie a reușit să le facă la bugetul local, prin diminuarea unor cheltuieli mult prea mari, dar și prin eliminarea altora care au fost considerate inutile. La construcția bugetului local pentru anul 2021 vor fi luate în considerare și alte cartiere ale municipiului Tecuci.