Tecuci: Unităţi comerciale care acceptă tichete sociale

 

Luna trecută, Direcția de Asistență Socială Tecuci a distribuit tichetele sociale pentru 358 de beneficiari din municipiu, respectiv pensionarii tecuceni cu vârsta de 75 de ani împliniți sau peste această vârstă, cu venituri echivalente cu indemnizațiile sociale de 800 de lei/lună.

Aceste tichete sunt acordate conform OUG 115/2020, fiind emise în cadrul Programului Operațional POAD 2014-2020, program susținut de Guvernul României și finanțat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.

Valoarea tichetelor sociale de pe cardul electronic este de 180 lei/lună, limita zilnică de utilizare fiind stabilită la 40 de lei.

Conform directorului DAS, Mariana Manole, zilele acestea Ministerul Fondurilor Europene a virat în contul beneficiarilor sumele aferente lunilor septembrie și octombrie pe cardurile beneficiarilor, adică câte 360 lei.

În Tecuci, beneficiarii acestor carduri pot face cumpărături doar la următoarele unități comerciale: Kligor (la toate cele trei magazine situate pe B-dul Victoriei, Strada Mare și zona Liceul Agricol), Kaufland (str. Gheorghe Petrașcu), Ana și Cornel (în spate la Turist către Piață).

 

One thought on “Tecuci: Unităţi comerciale care acceptă tichete sociale

  1. Niciuna din aceste societăți nu acceptă tichetele sociale. Motivul? Cumpărăturile făcute de beneficiarii acestor tichete la respectivele magazine nu sunt decontate de guvern, deoarece tichetele sunt pentru masă caldă. Știm că nu intră în atribuțiile primarului (programul se derulează prin Prefectură), dar credem că trebuie să intervină la dl. prefect pentru urgentarea licitației pentru orașul Tecuci. E păcat de la Dumnezeu să pui 358 de bătrâni pe drumuri, în mod inutil, pe vremea asta.

Comments are closed.