Flagrant urmat de opt percheziţii. Peste trei kilograme de cannabis confiscate

 

Luni, 7 decembrie 2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată.

 Procurorii DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului în timp ce deținea în autoturism cantitatea de 2,6 kilograme de cannabis pe care intenționa să o comercializeze.

La aceeași dată, au fost efectuate 8 percheziții domiciliare, pe raza județului Galați, în urma cărora a fost ridicată cantitatea de 900 grame de cannabis, instalații folosite la cultivarea de plante de cannabis în spații închise și suma de 16.000 de lei.

În cauză, s-a reținut faptul că inculpatul a desfășurat activități de comercializare de cannabis, provenit din diferite culturi indoor şi outdoor.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Galați. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.