Se prelungeşte starea de alertă. Restricții de Crăciun și Revelion

 

Ieri, 10 decembrie, secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că starea de alertă se prelungește cu 30 de zile, iar românii trebuie să respecte o serie de reguli, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Astfel, România va fi în stare de alertă de sărbători. Nu vor putea fi organizate petreceri şi baluri. Nu vor fi organizate petreceri în stradă în noaptea dintre ani și nici focuri de artificii care ar putea aduce un număr mare de oameni într-un singur punct.

„De sărbători, gândiți-vă la sănătatea dumneavoastră, a familiei dumneavoastră și a celor în vârstă. Încercați cât de mult posibil să limitați numărul celor cu care vă întâlniți”, a declarat Raed Arafat.

Toate limitările care au fost până acum rămân în continuare. Pârtiile de schi sunt deschise dar respectând toate regulile care se aplică în jurul lor, la restaurante, hoteluri, distanțarea fizică.

Măsuri în vigoare de Crăciun și Revelion datorate pandemiei

– Obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.

– Se menține interdicția de circulație în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de şase persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

– Rămâne în vigoare interdicția de circulație în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afară locuinței / gospodăriei în intervalul orar 23 – 5.

– Interdicțiile privind organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natură activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise rămân în vigoare, cu unele excepții.