Coronavirus: Noi măsuri instituite în localitățile din județul Galați

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galați a adoptat astăzi, 20 decembrie, mai multe măsuri privind împiedicarea răspândirii coronavirusului în localitățile din județul Galați.

Sunt vizate localitățile:

– Cuza Vodă și Oancea, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3 / 1.000 de locuitori;

– Fârțănești, Fundeni, Schela, Slobozia Conachi și Tudor Vladimirescu, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3 / 1.000 de locuitori;

– Băneasa și Pechea, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică de 1,5 / 1.000 de locuitori.

Începând din data de 21 decembrie, ora 0, pentru o perioada de 14 zile, în aceste localități se vor aplica măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 1065 din 11 decembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pe de altă parte, tot astăzi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât introducerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pe lista țărilor de risc epidemiologic, pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România. Mai precis, s-a decis suspendarea zborurilor din și către Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, începând din această noapte.