Salariul minim creşte de la 1 ianuarie 2021. Salariile bugetarilor rămân la nivelul lunii decembrie

 

Începând cu 1 ianuarie 2021, salariul minim va creşte la 2.300 lei, creşterea fiind de 70 lei, respectiv 3,1%.

„Antreprenorii, care au dus greul anul trecut și au susținut economia în această perioadă de criză au venit cu propunerea de a menține salariul minim. Pe de altă parte, sindicatele au venit cu o propunere de a crește salariul minim cu peste 7%. Eu spun că am găsit o formulă de compromis pentru toată lumea. Salariul minim, din punctul nostru de vedere, va creşte puţin peste rata inflaţiei. Rata inflaţiei este estimată sub 2%, de 1,8%, salariul minim creşte cu 3,1% pentru anul viitor, asta arată că susţinem creşterea veniturilor mici ale românilor, în acelaşi timp înţelegem costurile pentru antreprenori şi spunem noi că este formula care să susţină dinamica economiei în 2021 şi în viitor”, a declarat primul ministru, Florin Cîţu.

Suma de 2.300 lei este acceptată de reprezentanții IMM-urilor, însă reprezentanții Cartel Alfa se declară dezamăgiți și au anunţat acțiuni de pichetare la Ministerul Muncii.

Pe de altă parte, primul ministru precizează că nu vor fi tăiate salariile angajaţilor din sistemul bugetar. Nu vor fi tăiate, dar nici nu vor creşte.

„În acest moment analizăm dacă legea în vigoare este eficientă privind salariile din mediul public. Până atunci veniturile se mențin la nivelul din decembrie 2020”, a precizat Florin Cîţu.