Anul Nou în siguranță

 

Pregătirile și agitația specifice sărbătorilor de iarnă nu ar trebui să ne determine să nu mai acordăm atenție regulilor de protecție personală și măsurilor specifice gestionării pandemiei de Covid.

Astfel, și în această perioadă, se menține interdicția circulației persoanelor și a vehiculelor, în intervalul orar 23 – 5, cu excepțiile prevăzute de lege (circulația pe baza adeverinței de la angajator sau a declarației pe proprie răspundere).

Rămâne în vigoare interdicția organizării de evenimente private / reuniuni, petreceri, în spații închise și deschise, publice sau private.

În ceea ce privește activitatea operatorilor economici, aceasta se va desfășura în continuare doar  în intervalul orar 5 – 21, excepție făcând unitățile farmaceutice, benzinăriile, precum și operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane și cei din domeniul transportului rutier de mărfuri.

În acest context, reiterăm interdicția comercializării articolelor pirotehnice, după ora 21, precum și interdicția folosirii acestora, după ora 23, în data de 31 decembrie a.c., în spațiul public.

De asemenea, amintim faptul că articolele pirotehnice emițătoare de sunete, încadrate în categoria P1 („petarde”), nu sunt destinate folosirii în scop de divertisment.

Nerespectarea măsurilor prevăzute de legislația în vigoare constituie contravenție (dacă faptele nu sunt săvârșite astfel încât să constituie infracțiune) și se sancționează cu amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Să trecem în Noul An responsabil și legal!

 

IPJ Galaţi