Transportul public în impas. Opoziţia poate pune pe butuci maşinile celor trei societăţi de transport tecucene

 

Una dintre promisiunile cu care actualul edil a câştigat Primăria Tecuci se referă la acordarea de facilităţi elevilor şi pensionarilor, facilităţi pentru transportul public local.

Într-una dintre ultimele sale intervenţii, Lucian Costin a explicat că este necesară înfiinţarea unei companii de transport public local, astfel încât Primăria să poată acorda subvenţii. Pe baza acestor subvenţii, compania municipală de transport poate asigura gratuitate la transportul în comun categoriilor sociale menţionate.

În expunerea sa, primarul tecucean a arătat că o companie de transport local, care să aparţină municipalităţii, poate fi creată după doar data de 31 mai 2021.

„Pentru a nu exista nicio sincopă în serviciile de transport, am convocat consilierii locali pentru joi, 11 februarie 2021, în sedință de îndată. Trebuie să remediem situația încurcată, lăsată de fosta administrație.

Vom prelungi contractele operatorilor existenți și vom asigura transportul public pentru toți tecucenii. Aceasta este singura soluție concretă și imediată, care respectă legalitatea și nevoile comunității, nu un proiect fantezist”, a scris Lucian Costin, pe pagina sa de socializare.

Edilul ne asigură că în paralel, vor fi demarate procedurile pentru a pregăti o companie municipală care, din iunie 2021, să preia serviciile de transport public. Se intenţionează astfel introducerea unui transport mai puţin poluant prin achiziţionarea de autobuze electrice.

„Tecucenii vor avea asigurat transportul public, chiar dacă știu că unii, care pun lupta politică înaintea interesului oamenilor, nu și-ar dori asta”, a mai scris Lucian Costin.

Rămâne de văzut dacă opoziţia creată de alianţa PSD – UIPT va fi de acord cu aceasta.