Sancționați pentru intervenție ilegală asupra echipamentului de înregistrare

 

În perioada 8 – 14 februarie a.c., polițiștii rutieri gălățeni desfășoară activități, pe raza de competență, în cadrul acțiunii „Truck & Bus”, având la bază Planul de Operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa.

Cu această ocazie, la data de 9 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Galați au oprit în trafic, pe DN 26, o autoutilitară ce efectua transport public de mărfuri. La volanul acesteia a fost identificat un bărbat în vârstă de 41 de ani.

 În urma verificărilor, polițiștii au constatat că pe impulsorul cutiei de viteze era montat un dispozitiv ilegal (magnet), acesta intervenind asupra aparatului tahograf, provocând alterarea datelor și informațiilor existente în raportul imprimat pentru ziua în curs.

Ca urmare, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru intervenția asupra echipamentului / aparaturii de înregistrare, astfel încât aceasta să poată conduce la alterarea datelor înregistrate și/sau a informațiilor conținute în raportul imprimat al echipamentului / aparaturii de înregistrare.

Pentru aceeași faptă a fost sancționat și un bărbat în vârstă de 35 de ani, din comuna Pechea, identificat de polițiștii Biroului Rutier Galați, în data de 10 februarie a.c.

Acesta se afla la volanul unui ansamblu de vehicule format din cap tractor și semiremorcă. Polițiștii i-au aplicat conducătorului auto o amendă contravențională în valoare de 9.000 de lei.