Ultima Bursă a locurilor de muncă la finalizarea proiectului Șansa T

 

Sâmbătă, 13 februarie, la Casa de cultură a avut loc ultimul eveniment, din seria celor trei Burse a locurilor de muncă care s-au desfășurat în cadrul proiectului „Șansa T – Măsuri integrate de educație, formare profesională, ocupare, asistență socială continuă și locuire, în cartierul N. Bălcescu – Tecuci” – POCU/20/4/2/103078, activitatea A.2 Sprijin pentru accesul și / sau menținerea pe piața muncii și subactivitatea A.2.4 Medierea – Organizarea și livrarea serviciului de mediere pe piața muncii către grupul țintă.

Acest ultim târg de  joburi, organizat de Primăria Tecuci, cu implicarea activă a edilului Lucian Costin, care a facilitat accesul la angajatorii din domeniul Înfrumusețare și Sociale, a fost realizat pentru a călăuzi pașii spre un loc de muncă și deschiderea unui dialog constructiv cu beneficiarii proiectului Șansa T.

Posturile vacante pentru Servicii înfrumusețare au fost de manichiurist pedichiurist, frizer, coafor, în cadrul acestei secțiuni fiind 97 de beneficiari, iar pentru Servicii sociale, respectiv îngrijitor bătrâni la domiciliu, au fost calificați 7 beneficiari.

 Din partea secțiunii Înfrumusețare au participat patronii societăților REBECCA ESTHETIC SRL și JUST UNIQ SERVICE SRL iar pentru Servicii sociale a fost prezentă șefa Direcției de Asistență Socială Tecuci.

Coordonator Marga Codreanu a discutat despre facilitățile cursurilor / medierii după aproape doi ani și jumătate de implementare, despre cele 13 grupe formate și coordonate, beneficiile accesului pe piața muncii și oportunitățile pentru localnicii implicați din cartierul Bălcescu.

Administratorii firmelor angajatoare, Rebecca Bentu și Marius Iordache au vorbit despre formarea în diverse domenii de înfrumusețare în saloanele deținute, de locurile disponibile, de interesul manifestat pentru a continua cu interes meseria dorită, de mediul care ar trebui să domine în fiecare salon, despre evoluție și adaptare.

 Mariana Manole a pus accentul pe implicarea emoțională la servicii sociale, beneficiarii acestei categorii adresându-se îndeosebi oamenilor în nevoi din comunitatea noastră.

La final, persoanele aflate în sală au mers să discute sau să își lase CV-urile la angajatori.

Reamintim faptul că echipa de mediere profesională a tuturor beneficiarilor acestui proiect a fost  BEST STRATEGIC HR SOLUTIONS SRL.

 

 

You cannot copy content of this page

%d blogeri au apreciat: