Partidul Național Liberal – filiala Galați și-a numit și validat reprezentanții în Guvern și la Instituția Prefectului

Aurelian Păduraru va fi numit secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, iar Paul Cristea și Andra Mihaela Costache vor ocupa cele două funcții de subprefect de la nivelul județului Galați.

Desemnarea celor trei liberali – cu suficientă și dovedită experiență, fiecare dintre ei, în cadrul structurilor interne ale partidului – s-a bazat, în egală măsură, pe o experiență profesională, managerială și administrativă specifică.

 Astfel, Aurelian Păduraru – colonel în rezervă – este licențiat în științe juridice în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, București și specializat, ulterior, în administrație publică europeană, în gestiunea afacerilor și în protecția datelor cu caracter personal. Anterior, a condus activitatea Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Galați, după ce, în prealabil, fusese ofițer specialist în cadrul Serviciului Cercetări Penale Galați, ofițer instructor în cadrul Serviciului Ordine Publică Galați și șef al Poliției orașului Târgu Bujor.

 Ceea ce îl recomandă pe Paul Cristea – vreme de patru mandate primar al comunei Șendreni – pentru poziția de subprefect este cunoașterea din interior a problemelor curente ale unei comunități și capacitatea de a identifica soluțiile optime pentru rezolvarea acestora. Sunt de enumerat, aici, lucrările de modernizare la rețeaua de canalizare și apă potabilă, la podurile de pe pârâurile Rusca Mare și Valea lui Odobescu, asfaltarea, în proporție semnificativă, a rețelei stradale, demersurile insistente făcute în scopul racordării comunei la rețeaua de gaze, ori existența centrului de zi în cadrul căruia primesc hrană, zilnic, 30 – 50 de copii din familii cu resurse financiare reduse. De asemenea, școala gimnazială din satul Șendreni a fost complet modernizată și pregătită pentru buna desfășurare a cursurilor, inclusiv prin semnarea unui contract cu Telekom în scopul achiziționării a 49 de tablete cu abonament. Recent, Paul Cristea a obținut finanțare pentru realizarea iluminatului public în comună, prin proiectul „Creșterea eficienței serviciului de iluminat public al Comunei Șendreni, județul Galați, prin Programul Administrației Fondului de Mediu”.

 Activitatea publică a Andrei Mihaela Costache, cel mai tânăr secretar de stat din România – în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului – se remarcă prin perseverență, implicare și exemplaritate. S-a pregătit politic la academii pentru partidele de centru dreapta, urmând programe de formare în cadrul National Democratic Institute, iar anul trecut a luat pulsul activității parlamentare în Parlamentul Norvegiei, într-un schimb de experiență. Absolventă a Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie de la Galați, Andra Costache a activat ca voluntar și a organizat acțiuni cu caracter umanitar menite să sprijine atât performanța în educație – prin acordarea de burse elevilor participanți la olimpiadele școlare or înființarea de biblioteci – cât și integrarea sporită a persoanelor cu dizabilități și a tinerilor din categoria NEET (neîncadrați profesional și neintegrați în programe educaționale sau de formare) în comunitate și pe piața muncii. Interesată de statutul social, drepturile și imaginea publică a persoanelor cu dizabilități, ca și de problemele tinerilor din societatea românească actuală, tânăra politiciană s-a implicat în peste zece proiecte girate de Comisia Europeană axate pe această problematică. Mai mult, a reușit să atragă – în premieră pentru ministerul sus-menționat – fonduri totale de 100 milioane de euro provenite din fonduri europene și guvernamentale, pentru taberele școlare, și 32 de milioane de euro pentru tinerii din categoria NEET. 

Liberalii gălățeni demonstrează, din nou, că performanța este posibilă atunci când există determinare și interes pentru cetățeni și comunitate.

 

Partidul Naţional Liberal Filiala Galaţi