ANM: Temperaturi foarte scăzute şi intensificări ale vântului

 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare şi o informare, valabile începând de astăzi, 15 februarie, ora 20, până miercuri, 17 februarie, ora 10.

În intervalul menționat, în nordul, centrul și estul țării, vremea va fi deosebit de rece, local geroasă dimineața și noaptea, iar în cursul nopții de marți spre miercuri (16/17 februarie) și în regiunile sudice.

În aceste zone temperaturile minime se vor încadra, în general, între -15 și -10 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî până la -20 de grade.

Maximele termice din cursul zilei de marți (16 februarie) vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -6 și 0 grade.

Cod Galben

 În intervalul 15 februarie, ora 10 – 16 februarie, ora 2, vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali și Orientali, îndeosebi la altitudini de peste 1.700 m, cu rafale de până la 70…90 km/h, spulberând temporar zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Pe parcursul zilei de luni (15 februarie), în Moldova, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 55…60 km/h, astfel încât senzația de rece va fi accentuată, iar în jumătatea de nord a regiunii, zăpada va fi spulberată.

Intensificări ale vântului cu viteze în general de 40…50 km/h vor fi și în Transilvania, Oltenia, Dobrogea și estul Munteniei.