Viitorul padocului în viziunea administraţiei locale

 

Vineri, 12 februarie, primarul municipiului Tecuci a iniţiat o discuţie live cu tecucenii, pentru a aduce la cunoştinţa contribuabililor stadiul unor lucrări, precum şi problemele cu care se confruntă municipalitatea.

Pe parcursul schimbului de idei cu tecucenii prezenţi online s-a ajuns şi la situaţia padocului, la modul în care actuala administraţie vede viitorul acestui adăpost pentru animalele fără stăpân. Cu această ocazie am aflat că se intenţionează aducerea în municipiu a unei asociaţii iubitoare de animale.

„Am avut câteva discuţii cu iubitorii de animale care s-au format într-o asociaţie şi care sunt interesaţi de preluarea acestui serviciu de ecarisaj.

Vreau să înţelegeţi că nu suntem primul municipiu care face pasul către acest tip de parteneriat între comunitate şi o asociaţie care iubeşte animalele, modelul l-am preluat din alte părţi”, a declarat edilul.

Lucian Costin şi-a exprimat speranţa că documentaţia de atribuire a acestui serviciu va putea fi întocmită pentru următoarea şedinţă a Consiliului local. Va fi pusă o condiţie clară acestei asociaţii, aceea de a investi în mutarea padocului din locaţia actuală către o locaţie pe care Primăria o deţine la ieşirea din municipiul Tecuci. Astfel, chiriaşii padocului pot fi îngrijiţi mai bine, ceea ce le va spori şansele de a fi adoptaţi.

„Din păcate, ceea ce se întâmplă la padocul din Tecuci, astăzi, nu este o dovadă de bună practică, dar mi-am asumat că voi rezolva şi această situaţie a animalelor fără adăpost. Uşor, uşor, vom reuşi să facem şi acest lucru. Trebuie să înţelegeţi că nu pot face minuni peste noapte”, a precizat Lucian Costin.

Acesta a menţionat că se lucrează pe toate planurile pentru aceste lucruri. După ce se va reuşi mutarea serviciului de ecarisaj către asociaţii care iubesc animalele şi care se ocupă de aşa ceva, va fi făcută o campanie de sterilizare gratuită.

„Trebuie să fim sinceri cu noi. Faptul că ajung atâtea animale pe stradă se datorează în primul rând nouă, oamenilor. Nu suntem în stare să sterilizăm animalele pe care le avem acasă, sau să avem grijă de ele ca să nu se înmulţească. Se înmulţesc, pentru că aşa e firea lor, după care aceşti pui sunt aruncaţi pe stradă, lăsaţi în voia sorţii. Trebuie să ne asumăm că mare parte din vină pentru ceea ce se întâmplă este şi în curtea noastră, a tecucenilor”, a mai spus primarul tecucean.