ANM: Lapoviţă, ninsori şi intensificări ale vântului

 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare şi o atenţionare valabile până mâine, 6 martie, ora 16.

Începând de astăzi, vremea se va răci accentuat, la început în nordul și nord-vestul țării, iar sâmbătă, 6 martie, și în celelalte regiuni.

Vineri, 5 martie, vor fi precipitații în nordul, vestul și centrul țării, iar sâmbătă mai ales în sud. În zonele joase de relief vor fi ploi, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, astfel încât în Maramureș, Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații mixte.

La munte vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60…90 km/h, viscolind temporar zăpada.

Intensificări ale vântului se vor înregistra și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h și, trecător, 70 km/h.

Cod Galben

 În intervalul 5 martie, ora 16 – 6 martie, ora 16, la munte va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, la început în nordul Carpaților Orientali, apoi mai ales în Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.