Continuă verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei

 

Ieri, 14 martie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, de pe raza județului Galați, dar și în mijloacele de transport în comun.

În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, peste 1880 de persoane și 126 de societăți comerciale.

Totodată, polițiștii au controlat 165 de  locații (restaurante / terase, parcuri / locuri de joacă, etc.), precum și 139 de mijloace de transport persoane.

Au fost aplicate 263 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 28 850 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cu COVID-19.

Intervențiile în sistem integrat vor continua și în perioada următoare, principalul obiectiv al acestora reprezentându-l siguranța cetățenilor.